Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 3 » Виставка-інсталяція скульптора Урда завершилася на паризькому мосту
11:12
Виставка-інсталяція скульптора Урда завершилася на паризькому мосту

 

 

МІСТ ДЛЯ МИСТЕЦТВА

 

 

 

У центрі Парижа завершилася виставка-

інсталяція культового французького скульптора

Даніеля Урда (Daniel Hourd), який представив

парижанам та гостям столиці шедеври

артистизму і творчої уяви, що не знають

географічних та історичних кордонів

 

 

 

 

 

 

У центрі Парижа завершилася виставка-інсталяція культового французького скульптора Даніеля Урда (Daniel Hourd), який представив парижанам та гостям столиці шедеври артистизму і творчої уяви, що не знають географічних та історичних кордонів.

 

 

Місцем своєї тимчасової інсталяції, що тішила відвідувачів та простих перехожих упродовж двох місяців, скульптор обрав один із мостів через Сену перед островом Сіте – «Чарівна пассерель» («Чарівний пішохідний міст»), повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

 

 

 

 

 

«Мої скульптури - з металу і сталі. Однією з цілей інсталяції було бажання виразити міський пейзаж засобами мистецтва, а також сказати спасибі подиху вітру», - сказав автор.

 

 

За його словами, його фігури покликані були спровокувати людську уяву у напрямку старовинних міфів та легенд. «Дерева, які ви бачите, виготовлені з бронзи. Вони виконані в більш ніж традиційній манері. Хоча я і тут спробував надати їм нового змісту. Вони розставлені в таких позиціях, що виривають із пам'яті алюзії з міфами і легендами» - розповів Урд.

 

 

Скульптор не випадково обрав саме «Чарівну пассерель» для своїх інсталяцій. Цього року цьому паризькому пішохідному мосту, який також називають «Мостом мистецтва», виповнюється 215 років.

 

 

Його творці називали «висячим садом», що неминуче викликало асоціації з висячими садами Семіраміди, які називають одним із «семи чудес світу».  Міст, на перила якого у минулому закохані навішували маленькі замочки - на знак вірності почуттям і обранцям, торік опинився у небезпеці саме через цю зайву вагу. Паризька мерія, стурбована можливим обваленням моста під вагою «пристрастей кохання» прибрала замочки і натомість запропонувала парижанам та гостям міста нове рішення – робити інсталяції відомих художників та скульпторів. Урд став першопрохідцем сучасного мистецтва на цьому мосту.

 

 

Щодня сотні, а то й тисячі людей, перетинаючи міст, зупинялися на ньому, щоб дати волю уяві, подумати про сенс буття, послухати місцевих музик або просто зробити фото на пам’ять.

 

 

 

Фото – www.ukrinform.ua

Зв джерелом:

http://www.ukrinform.ua/rubric-abroad/2041481-vistavkainstalacia-skulptora-urda-zaversilasa-na-parizkomu-mostu.html

 

Переглядів: 623 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 23:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024