Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 4 » Урядовців запросили на розширене засідання з дотримання прав вимушених переселенців
19:58
Урядовців запросили на розширене засідання з дотримання прав вимушених переселенців

 

СВОБОДА ПЕРЕСУВАННЯ – ОЗНАКА ДЕМОКРАТІЇ

 

 

 

 

Урядовців запросили на розширене засідання

з дотримання прав вимушених переселенців

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                       На знімку: Григорій Немиря

 

Комітет з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин проведе 6 липня розширене засідання стосовно дотримання прав вимушених переселенців. Про це повідомив голова Комітету Григорій Немиря, передає УНН з посиланням на Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

 

“Згідно з останнім глобальним звітом щодо вимушених переселенців, Україна посідає четверте місце в світі за кількістю внутрішньо переміщених осіб після Сирії, Іраку та Йемену. Такі результати вражають. Але, на жаль, цей рейтинг не змусив діяти і новий уряд. Місяць тому було прийнято чергову постанову Кабінету Міністрів, яка відверто дискримінує вимушених переселенців, зокрема це стосується нового порядку отримання пенсій та інших соціальних виплат. Це відверте грубе та кричуще порушення права на свободу пересування, права на приватність та запровадження поліцейських механізмів в демократичній державі”, - сказав Г.Немиря.

 

У цьому зв’язку він повідомив, що 6 липня відбудеться розширене засідання Комітету з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин з питання: “Заслуховування інформації представників Кабінету Міністрів України, відповідальних міністерств та відомств щодо стану реалізації Рекомендацій парламентських слухань на тему: “Стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України та на тимчасово неконтрольованій території в зоні проведення антитерористичної операції”.

 

Голова Комітету запросив віце-прем’єр-міністра Павла Розенка, міністра соціальної політики Андрія Реву та міністра з питань тимчасово окупованих територій та вимушених переселенців Вадима Черниша до участі в цьому засіданні.

 

“Я сподіваюся, що цього разу вони виконають закон і зможуть подивитися в очі людям, які не по своїй волі покинули власні домівки. Я дуже сподіваюся, що цього разу пан Розенко, пан Рева та пан Черниш будуть на засіданні парламетського Комітету”, - наголосив парламентарій.

 

Крім того, Голова Комітету звернув увагу на те, що через три місяці після створення нового Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та вимушених переселенців у ньому продовжують працювати лише чотири людини, немає приміщення та фінансування.

 

Як повідомляв УНН, від початку проведення на Сході України антитерористичної операції з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції до інших регіонів переселено 1 млн 18 тис. громадян України.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1584084-uryadovtsi-zberutsya-na-rozshirene-zasidannya-z-dotrimannya-prav-vimushenikh-pereselentsiv

 

Переглядів: 522 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 15:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024