Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 5 » Дитячий оздоровчий табір «Веселка», що біля с. Старий Кропивник у Карпатах, прийняв сьогодні третю зміну
19:59
Дитячий оздоровчий табір «Веселка», що біля с. Старий Кропивник у Карпатах, прийняв сьогодні третю зміну

 

ВІТАЄМО, ТРЕТЯ  ЗМІНО!

 

 

     Дитячий оздоровчий табір "Веселка" прийняв

     сьогодні, 5 липня, третю зміну. Табір цей

     розташований у мальовничому куточку Карпат

     біля села Старий Кропивник на Львівщині

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Табір розпочав свою роботу 14 червня і за цей час оздоровив 203 дитини. Сьогодні він прийняв на оздоровлення 126 дітей з усієї Львівщини.

 

 

 

 

 

 

 

Тут відпочивають хлопчики і дівчатка різних вікових категорій, серед них також діти із малозабезпечених та багатодітних сімей, є група з школи-інтернату. Очікується, що за літній період в таборі оздоровиться близько 500 дітей.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчора прибули у табір, наприклад, брати, - Володя і Ростик Остасюки, батько яких воював у лавах української армії на Сході, одержав поранення на Луганщині і після довгого лікування повернувся до мирного життя. Їм влада виділила пільгові путівки, і брати поступили у загін, яким опікуватиметься старша вихователька Оксана Малетич.  

 

 

 

 

 

 

 

Табір має вдале місце знаходження: відстань від Східниці становить 5 км., - тут дорога асфальтована, далі 1 км. - ґрунтова дорога, смерековий бір, мішаний ліс. Загальна площа дитячого табору складає 6 га.

 

Проводяться екскурсії на г. Пікуй, г. Парашка, і в знамениту фортецю Тустань. Працює прокат гірських велосипедів, інвентарю для мандрівок, туристського спорядження.

 

На території дитячого табору "Веселка" розміщені 24 житлові будинки, в який є дерев'яні ліжка, вода, туалет, холодильник, із загальною кількістю місць 2-4 в кожній кімнаті.

 

 

 

 

 

 

 

 

Безкоштовні послуги: клуб, їдальня (на 140 осіб), ігротека, два спортивні майданчики, басейн, душова, сауна.

 

 

 

 

 

 

 

«Ми приділяємо значну увага безпеці перебування дітей в дитячих закладах санаторного типу і запобіганню різного роду нештатних ситуацій, тому є посилена увага з боку служб охорони праці, пожежного нагляду та санепідемслужби, - каже директор табору Ігор Кошак. - На виконання цих вимог в Дрогобицькій РДА видані відповідні розпорядчі документи, а ми зі свого боку разом з Червоним Хрестам Дрогобицького району, до якого територіально належить табір, проведемо навчання з надання першої долікарської допомоги серед дітей і обслуговуючого персоналу».

 

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Старий Кропивник - дуже давнє поселення, відоме ще з княжих часів. Це - типово гірське село. Воно розташоване між двома пологими хребтами з вершинами Князів Діл (833 м) та Щербин (812 м) і Буковець (804 м). Село простягається майже на 4 км вздовж гірського потічка, який на південній околиці села впадає у річку Стрий. Завдяки своєму розташуванню Старий Кропивник дуже перспективний для розвитку зеленого туризму. Звідси близько до річки Стрий, до курортів Східниці і Трускавця, а також до міст Борислава і Дрогобича.

 

 

 

Фото - автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 2191 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 18:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024