Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 6 » Завдяки співпраці МОЗ і громадськості - доступу родичам до пацієнтів у реанімації став можливим
07:56
Завдяки співпраці МОЗ і громадськості - доступу родичам до пацієнтів у реанімації став можливим

 

ПЛОДИ  СПІВПРАЦІ

 

 

     

     Завдяки співпраці МОЗ і громадськості -

     доступ родичам до пацієнтів у реанімації

     став можливим

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Виконуючий обов’язки міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський подякував громадським організаціям за участь у розробці наказу №592 “Про затвердження Порядку допуску відвідувачів до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії”, яким передбачається вільний доступ родичів хворого до реанімацій, зокрема цей наказ було прийнято дуже швидко - усього за 2 тижні.

 

Про це під час брифінгу 5 липня повідомив В.Шафранський, передає кореспондент УНН.

 

“Ми разом зробили дуже хорошу справу - був підготовлений і розроблений, і затверджений наказ №592 про доступ до хворих родичів і пацієнтів, які знаходяться у відділеннях інтенсивної терапії. Перш за все, хочу наголосити, що моє особисте переконання, коли батьки і родичі знаходяться разом з хворим, то процес одужання відбувається набагато краще, набагато швидше... Присутність родичів та хворих дозволяє разом спільно піклуватися про здоров’я хворого. Хочу подякувати представникам громадськості, на мою думку, це була дуже хороша співпраця, дуже хороший приклад співпраці, позитивної, громадськості і центрального органу виконавчої влади. Відбулося декілька робочих нарад, на яких всі сторони процесу висловлювали свої думки, радилися, і вийшов дійсно хороший документ, який вирішить дуже важливу соціальну проблему”, - повідомив В.Шафранський.

 

За словами співініціатора наказу про допуск в реанімацію Анастасії Леухіної, участь в розробці цього наказу взяли більше 50 громадських організацій, а також понад десяток народних депутатів.

 

“Цей наказ є дуже особливий, тому що він розроблений в партнерстві, це була співтворчість. Я знаю, що творчість і орган виконавчої влади не в’яжуться, але це дійсно була співтворчість громадських організацій і ініціатив окремих пацієнтів, батьків, МОЗу і ВР. Він був прийнятий з феноменальною швидкістю - фактично на погодження в усіх інстанціях до моменту його юстування в Міністерстві юстиції пішло два тижні. Це один з найпростіших та найлаконічніших текстів, які я взагалі бачила в нормативній базі нашої країни”, - повідомила А.Леухіна.

 

Нагадаємо, 29 червня 2016 року набрав чинності наказ “Про затвердження Порядку допуску відвідувачів до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії”.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1584292-v-o-ministra-okhoroni-zdorovya-podyakuvav-gromadskosti-za-spivpratsyu-pri-rozrobtsi-nakazu-schodo-dostupu-u-reanimatsiyi

 

Переглядів: 642 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 11:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024