Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 6 » Харківські рятувальники і червонохрестівці провели на пляжі у Журавлівці майстер-клас для відпочиваючих
08:17
Харківські рятувальники і червонохрестівці провели на пляжі у Журавлівці майстер-клас для відпочиваючих

 

 

ЗАГРОЗИ  ПЛЯЖНОГО ВІДПОЧИНКУ

 

 

 

 

За словами начальника відділу техногенної

безпеки ДСНС Олександра Губаря, з початку

року у водоймах Харківської області загинули

46 осіб, 22 - з початку купального сезону.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Врятованих в місті Харкові за літній сезон налічується вже понад двадцять осіб. Одна з причин загибелі – невміння людей, котрі знаходяться поруч надати першу домедичну допомогу. 

 

 

З приходом літа - на водоймах Харківщини настав купальний сезон. Люди, намагаючись врятуватися від спеки, використовують для купання всі доступні водойми, які дуже часто не обладнані для цього відповідним чином, знаходяться без нагляду рятувальників, а трапляється, що постраждалі навмисне ігнорують правила техніки безпеки поводження на воді. 

 

 

Класичний бич відпочиваючих - купання у нетверезому стані. Нещодавно в Первомайському районі жертвою халатності п'яних батьків стала дитина, що потонув у ставку. Інша проблема - невміння відпочиваючих самостійно надавати реанімаційні дії. 

 

 

Для інформування населення про небезпеки на воді співробітники ДСНС спільно з Товариством Червоного Хреста проводять в школах і дитсадках заняття з техніки безпеки, влаштовують рейди на водоймах області, роздаючи відпочиваючим листівки і буклети з довідковою інформацією та демонструючи на практиці методи порятунку потопаючих.

 

 

 

 

 

 

- Нерідко заглядаємо і на недозволені для купання, але популярні в області водойми. - Розповів Олександр Губар. - Адже з 2,5 тисячі водойм, в Харківській області обладнані рятувальними пунктами і дозволені для купання тільки 66! Природно, заборонити купатися в недозволених місцях при такій ситуації просто неможливо.

 

 

Ось саме тому рятувальники і Червоний Хрест роблять акцент на навчанні: розповідають про найпоширеніші причини нещасних випадків, серед яких - купання в нетверезому стані, не очищене дно водойми, холодні підводні течії, що провокують судоми і є небезпечними для серця.

 

 

Рятувальники рекомендують відпочиваючим купатися в офіційно відведених водоймах або в людних місцях - якщо поблизу немає рятувального пункту. Вони радять не запливати в очерети і чагарники, щоб інші, хто є на пляжі, могли почути крики потерпілого і надати йому своєчасну допомогу. 

 

 

Черговий такий майстер-клас представники ДСНС і Червоний Хрест провели 2 липня на пляжі Журавлівського гідропарку, продемонструвавши відпочиваючим основні прийоми порятунку життя потопельника.

 

 

 

Фото – прес-служби ДСНС в Харківській області

За джерелом:

http://vecherniy.kharkov.ua/news/121484/

 

 

 

Переглядів: 665 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 05:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024