Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 8 » На Львівщині стартував культурно-мистецький фестиваль, присвячений Іванові Миколайчуку
08:06
На Львівщині стартував культурно-мистецький фестиваль, присвячений Іванові Миколайчуку

 

СЛАВНИЙ  ЮВІЛЕЙ   

 

 

 

7-10 липня у Моршині проходитиме фестиваль

«СвоєРідне-fest: ІВАНОВІ ЗҐАРДИ», присвячений

75-річчю від дня народження українського

кіноактора, сценариста, режисера Івана

Миколайчука

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська.

 

«Це перший культурно-мистецький фестиваль такого ґатунку, започаткований у Моршині, що презентуватиме широкий спектр пізнавальних і творчих заходів, серед яких кінопокази, художні та фотовиставки, митецькі конкурси, театральна сцена, виступи музикантів, літературні зустрічі та лекції на актуальну проблематику, презентації і майстер-класи, музей просто неба, флешмоб», – зазначила Христина Береговська.

 

У програмі фестивалю – презентація українського художнього фільму «Політ золотої мушки» режисера Івана Кравчишина та вистава за сценарієм Івана Миколайчука «Небилиці про Івана» у постановці Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької.

 

Осердям програми «СвоєРідне-fest: ІВАНОВІ ЗҐАРДИ» є ретроспектива фільмів за участю Івана Миколайчука, які визначають тематику кожного дня фестивалю: «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова («Зґарда незабутих»), «Білий птах з чорною ознакою» Юрія Іллєнка («Зґарда білого птаха»), «Пропала грамота» Бориса Івченка («Лицарська зґарда»), «Захар Беркут» Леоніда Осики («Зґарда роду»). Фільми демонструватимуть за класичною технологією – плівка на широкому кіноекрані.

 

Окрім того, у рамках фестивалю презентують фотовиставку «І створив БОГ Білого птаха…» присвячену творчості Івана Миколайчука, до якої також увійдуть фотоматеріали про його колегу по знімальному майданчику актрису Наталію Наум.

 

Одним з центральних заходів фестивалю стане експозиція дитячих малюнків «Наш Миколайчук». Галерею доповнить художня виставка за результатами майстер-класу «Намальоване кіно», проведеного з дітьми моршинської загальноосвітньої школи та школи мистецтв.

 

Варто зазначити, що захід відбудеться за ініціативи громадської організації «Асоціація розвитку і промоції Моршина» та за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

 

 

 

ДОВІДКОВО:

 

 

 

 

 

 

Аналогічні заходи з вшанування 75-річчя Івана Миколайчука пройшли також на Буковині у м. Вижниці. У святкових заходах взяла участь і Вижницька РО ТЧХ України.

 

 

 

 

 

 

На своїй сторінці у соцмережі Facebook прес-служба Товариства повідомила: «14 - 18 червня на Вижниччині проходив фестиваль - конкурс українського кіно і пісні до 75-річчя від дня народження Івана Миколайчука. Працівники Вижницької районної організації Товариства Червоного Хреста України організували чергування з метою проведення акції з вимірювання АТ, визначення рівня цукру крові, розповсюдження памяток "Вчись надавати першу допомогу", пропагування червонохресного руху». (Докладніше див. - https://www.facebook.com/B0-430160513817252/timeline/).

 .  

 

Фото – прес-служби Вижницької РО ТЧХУ та з відкритих джерел в Інтернеті

 

За джерелом:

http://zik.ua/news/2016/07/07/na_lvivshchyni_startuvav_kulturnomystetskyy_festyval_prysvyachenyy_ivanovi_714469

 

Переглядів: 625 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 03:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024