Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 8 » Програма «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» набирає обертів
20:00
Програма «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» набирає обертів

 

ВІДНОВИТИ ДУШЕВНИЙ СПОКІЙ

 

 

       

       Програма «Підтримка довгострокової

       соціальної стабільності в Україні» набирає

       обертів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як ми вже повідомляли раніше, в Херсоні діє спільний проект Товариства Червоного Хреста України та уряду Японії «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні», який реалізує Херсонська обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

 

І з кожним місяцем даний проект набирає обертів.

 

Так, в червні було проведено два тренінгові заняття з елементами казкотерапії для дітей демобілізованих учасників збройного конфлікту на сході України «Казка, яка лікує душу». Мета заняття: зняття психоемоційного напруження, агресії, формування вміння регулювати свою поведінку, виховання доброзичливості.

 

Для зміцнення сімейних відносин було організовано відпочинок сімей в історико-розважальному комплексі «Зелені хутори Таврії». На території зеленої зони комплексу була проведена група взаємодопомоги дружин демобілізованих учасників збройного конфлікту на сході України. Жінки мали можливість ближче познайомитися один з одним, поділитися досвідом вирішення проблем і просто поспілкуватися і відпочити.

 

Для дітей також було організовано відвідування Херсонського планетарію, де вони не тільки добре розважилися, переглядаючи 3D-мультфільм, а й прослухали цікаву лекцію «Зоряне небо». Результатом відвідин планетарію був піднесений настрій і чудові враження від побаченого і почутого. І отримані слова подяки за надану можливість цікаво і корисно провести час з дітьми.

 

Також за даний період психологом проекту було надано 43 консультації демобілізованим військовослужбовцям та членам їх сімей. Причиною звернень дружин демобілізованих військовослужбовців були ускладнені відносини з членами сімей, які є учасниками збройного конфлікту на сході України, нерозуміння специфіки змін, які відбулися з їх рідними під впливом стресорів високої інтенсивності.

 

Основними із заявлених проблем були неспроможність впоратися з емоційною нестабільністю демобілізованих, через яку виникають конфлікти в родині, їх небажання контактувати з соціумом, закритість, а також недостатній рівень психологічної компетентності і підвищений рівень тривожності в самих дружин і матерів.

 

У процесі консультування було надано рекомендації щодо взаємодії з демобілізованими для вирішення заявлених проблем і способів підтримки себе в ресурсному стані, зниження рівня тривожності.

 

Вдовам надано психологічну підтримку та рекомендації щодо більш ефективної взаємодії з іншими членами сім'ї. Двом з жінок надано допомогу в отриманні безкоштовної кваліфікованої консультації юристів. Дано рекомендації батькам з питань виховання та розвитку дітей учасників збройного конфлікту на сході України.

 

Протягом місяця надавалася психологічна підтримка і демобілізованим учасникам збройного конфлікту на сході України; двом демобілізованим надано допомогу в отриманні юридичних консультацій щодо вирішення питань, пов'язаних з оформленням документів, отриманням землі, пільг, а також вирішення питання з працевлаштування.

 

Було проведено і досить цікаві заняття по Арт-терапії за допомогою японського живопису Сумі-е.

 

Ці заняття є дуже м'яким і дбайливим способом роботи з психотравмою. Забезпечують більш легке входження нових членів групи, практично не викликають психологічного опору. Адже творчість знімає депресивний настрій і дає дорогу різнобарвним почуттям, проявам, мріям. Прокидається спостережливість і почуття з'єднуваності внутрішнього і зовнішнього світів, розвивається спонтанність.

 

 

 

 

 

 

Продовжилися заняття і з групою волонтерів, яка складається з 4 психологів, які закінчили ВНЗ і отримують додаткову освіту в методах символодрами і гештальту та психологи, які працюють в Херсонській ОО ТЧХУ.

 

Метою групи було обговорення мотивації волонтерів займатися діяльністю, яка допомагає людям.

 

Обговорювалися особисті складності в роботі, з використанням проективної арт-терапевтичної методики. На основі особистих робіт учасників проведено аналіз малюнків, метод роботи через групову проекцію з використанням метафор.

 

Також було проведено і тренінг для співробітників Херсонської обласної організаціі ТЧХУ. Досягненням психологів є нова група, створена з числа співробітників Херсонської ОО ТЧХУ з метою перешкоджання професійному вигорянню. Вона буде розширюватися для більш широкого охоплення тих, хто допомагає населенню, але не включених поки що у цей  проект.

 

Професійне вигорання - це синдром, що розвивається на тлі хронічного стресу і веде до виснаження емоційно-енергійно і особистісних ресурсів працюючої людини. Професійне вигорання виникає в результаті внутрішнього накопичення негативних емоцій без відповідної «розрядки» або «звільнення» від них.

 

У тренінгах використовуються прості методи самодопомоги, які кожен може опанувати і передати іншому.

 

 

 

Фото –www.khersonline.net

За джерелом:

http://khersonline.net/novosti/obschestvo/62944-programma-podderzhka-dolgosrochnoy-socialnoy-stabilnosti-v-ukraine-nabiraet-oboroty.html

 

Переглядів: 493 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 23:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024