Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 18 » Як не стати жертвою торгівців людьми
20:31
Як не стати жертвою торгівців людьми

 

 

ОБАЧНІСТЬ - ВБЕРЕЖЕ  ВІД  БІДИ

 

 

 

 

Як не стати жертвою торгівців людьми:

рекомендації фахівців

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Департамент соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації опублікував рекомендації - як поводити себе за кордоном, щоб не стати жертвою новітніх торгівців людьми.

 

Так як проблема загальна, то ці поради, без сумніву, знадобляться багатьом шукачам щастя за кордоном і в інших областях нашої країни.

 

 

Як уникнути ситуації торгівлі людьми:

 

- Не слід довіряти рекламі фірми, яка не вказує повної назви, адреси, номеру ліцензії та органу ліцензування, що її видав. Торгівці людьми можуть ввести вас в оману, використовуючи різноманітні фірми-посередники з працевлаштування за кордоном; туристичні, шлюбні та модельні агенції, служби знайомства; оголошення; незнайомих людей, а часом навіть сусідів, знайомих.

 

- Не слід вести переговори про навчання, працевлаштування чи шлюб наодинці з агентом, запросіть взяти участь у переговорах довірену особу.

Перевірте, чи має фірма ліцензію на надання відповідних послуг (навчання, працевлаштування за кордоном). Таку інформацію ви можете отримати в Державному центрі зайнятості Міністерства соціальної політики України.

 

- Зв’яжіться з Посольством країни, куди ви плануєте подорож та дізнайтеся про правила щодо працевлаштування або навчання іноземців.

 

- Особисто оформляйте пакет документів та самі сплачуйте за послуги. Це не дасть можливості торгівцям людьми втягнути вас у боргову залежність, або вчинити злочин стосовно інших осіб за вашими документами. Не користуйтеся послугами незнайомих осіб, які пропонують вам допомогу в оформленні виїзних документів, продовженні терміну перебування на території іноземної держави. Термін перебування у іноземній країні зазначено у візі. Туристична чи гостьова віза не дають право на легальне працевлаштування.

 

- Обов’язково укладайте відповідний контракт, складений зрозумілою для вас мовою у двох примірниках, один з яких залишається у вас.

 

- За жодних обставин нікому не довіряйте документів, що засвідчують вашу особу.

 

- Обов’язково залиште рідним ксерокопію паспорта громадянина України та закордонного, візи, контракту про навчання чи працевлаштування, свідоцтва про народження, проїзних документів та нещодавно зроблені фотографії, а також номер телефону і адресу, де ви збираєтеся зупинитися. Візьміть за правило постійно телефонувати рідним у домовлений день та час. Заздалегідь домовтеся з рідними про «кодове слово» у розмові, на випадок, якщо Ви не зможете вільно розмовляти по телефону, перебуваючи під чиїмось наглядом.

 

- Зробіть та тримайте при собі копії національного та закордонного паспортів. Це значно спростить процедуру відновлення документів для повернення в Україну.

 

- Не позичайте гроші, адже це поставить вас у залежне становище.

 

Якщо ви опинилися у скрутному становищі за межами України, звертайтеся по допомогу до: Посольства або Консульства України у країні вашого перебування, де вам допоможуть отримати документи, що засвідчують вашу особу, і повернутися на Батьківщину; Національного Товариства Червоного Хреста або Червоного Півмісяця, де вам можуть надати можливість відновити зв’язок з рідними та повідомити їм про своє скрутне становище; міжнародних, громадських, благодійних організацій, де ви також зможете отримати допомогу та підтримку.

 

 

Будьте уважними та обережними!

Постраждалими від торгівлі людьми можете бути ви, чи хтось, кого ви добре знаєте.

 

 

«Гаряча лінія» департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації 0 512 55 42 11 (ПН-ЧТ з 08.00 до 17.00, ПТ з 08.00 до 16.00)

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://obzor.mk.ua/pisma-chitateley/12844-kak-ne-stat-zhertvoy-torgovcev-lyudmi.html

 

Переглядів: 635 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024