Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 19 » Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди на Хмельниччині
15:30
Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди на Хмельниччині

 

РЕМОНТНІ РОБОТИ ТРИВАЮТЬ...

 

 

       

 

       Рятувальники продовжують ліквідовувати

       наслідки негоди на Хмельниччині

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Через сильний вітер та град на Хмельниччині було пошкоджено понад 650 будівель, 3 автомобілі та повалено 16 дерев, рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди. Про це УНН повідомили в прес - службі ДСНС у Хмельницькій області.

 

Так, зазначається, що увечері 17 липня на Хмельниччині пройшла злива, яка супроводжувалася сильним вітром та гігантським за розмірами градом.

 

(Див. відеорепортаж - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-07-18-8055 ).

 

 

 

 

 

 

 

 

“Внаслідок різкого погіршення метеоумов на території 20 населених пунктів Городоцького, Чемеровецького, Хмельницького, Красилівського, Старокостянтинівського та Ярмолинецького районів вибито вікна та частково пошкоджено покрівлі у 668 будівлях та спорудах, повалено 16 дерев та пошкоджено 3 легкових автомобіля. Крім того, внаслідок поривів вітру було відключено електропостачання у 59 населених пунктах”, - сказано у повідомленні.

 

 

 

 

 

 

 

 

Для розкрижування повалених дерев, проведення відновлювальних робіт пошкоджених дахів будівель всього від ГУ ДСНС у Хмельницькій області залучено 87 осіб та 9 одиниць техніки.

 

“Станом на 06 год.19 липня усі повалені аварійні дерева прибрано, відновлено та встановлено тимчасові дахи на 875 житлових будинках та 5 школах. Усі населені пункти області підключено до електропостачання”, - додали у повідомленні.

 

Ремонтно-відновлювальні роботи тривають.

 

 

Наш коментар:

 

У вищенаведеній замітці дуже красномовний останній рядок: «…відновлювальні роботи тривають». Це значить, що як не вистарчить будівельних матеріалів для ремонту поруйнованих градом дахів, то перед органами місцевої влади, благодійними громадськими організаціями, в т.ч.і перед Червоним Хрестом -виникне нагальна проблема пошуку спонсорів, щоб закупити шифер і черепицю для завершення ремонту.

 

Треба врахувати і те, що зовсім відсутні цифри про збитки, завдані сільському господарству. І це зрозуміло: прес - служба ДСНС, яка готувала замітку, не займається такими справами. Та і поля розкидані по різних усюдах, тому важко облікувати понищений урожай у фермерських господарствах, на присадибних ділянках селян, у виноградниках і садах простих мешканців Хмельниччини.

 

Словом, реальні збитки від градобою тут вдасться визначити не раніше, ніж через тиждень - два. Якщо врахувати і те, що грози з градом пройшли в інших областях, і завдали такі самі руйнування, тоді стане зрозумілим, що до змін клімату треба вже зараз підходити з усією серйозністю і готувати шляхи адаптації до них на державному рівні із широким залученням громадськості.

 

 

Фото - www.unn.com.ua

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1588027-ryatuvalniki-prodovzhuyut-likvidovuvati-naslidki-negodi-na-khmelnichchini-1

 

Переглядів: 568 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 12:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024