Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 21 » У Китаї прорвало дамбу: евакуювали понад 30 тисяч жителів
08:48
У Китаї прорвало дамбу: евакуювали понад 30 тисяч жителів

 

ГРЕБЛЯ - НЕ ВИТРИМАЛА ЗЛИВ

 

 

 

Прорив дамби стався у районі міста Тяньмень

(провінція Хубей, Центральний Китай) через

сильні проливні дощі, які тривали декілька днів,

передає УНН з посиланням на “Сіна”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Владі довелося евакуювати близько 34 тисячі жителів з територій,  розташованих нижче греблі і схильних до затоплення.

 

Відзначається, що пошкоджена ділянка греблі збільшується, рівень води продовжує зростати. Інших подробиць події не наводиться.

 

Сильні дощі тривають в різних районах Китаю з кінця червня. Рясні опади викликали повені, а також сходи селів і зсувів. Особливо важка ситуація склалася в ряді регіонів в басейні річки Янцзи.

 

За даними влади, в цілому від стихійних лих постраждали понад 1,5 тис. повітів країни. За останніми даними, в результаті удару стихії загинули 237 осіб, ще 93 вважаються зниклими безвісти.

 

 

Довідково

 

З початку повені добре вишколені загони швидкого реагування Товариства Червоного Хреста Китаю надають гуманітарну допомогу постраждалим, в яку входять: постачання наметів, одягу, продуктів харчування, сімейних комплектів для малюків,  фінансова підтримка. Вони розбивають також намети і санітарно-гігієнічні споруди в безпечних від паводку місцях.

 

 

 

 

 

 

"Хубей постраждав через дуже сильні дощі і повені", - сказав Чень Чжу, президент Товариства Червоного Хреста Китаю під час свого візиту в підтоплене місто Ухань, що в провінції Хубей. Цей район особливо сильно постраждав від злив в цьому році.

 

Президент Чень Чжу підкреслив важливість Національного Товариства з реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані з повінню в центральних провінціях і на півдні Китаю, вказуючи на вирішальну роль волонтерів і співробітників Червоного Хреста  в операціях з надання невідкладної допомоги постраждалим.

 

Міністерство цивільної адміністрації повідомило, що понад 23 мільйони осіб постраждали в цьому році від злив і паводків. Через це було евакуйовано більше 1,3 мільйона осіб, майже 600 000 з яких - отримали надзвичайну гуманітарну допомогу.

 

В результаті паводків 41000 будинків, як повідомляється в ЗМІ, розвалилися, а понад 248 000 домівок - пошкоджені. Більше 19 мільйонів гектарів земель сільськогосподарського призначення - знищені, а прямий економічний збиток оцінюється більше, ніж у 38 млрд юанів (5,6 млрд доларів).

 

 

 

 

 

 

Китай страждає від збільшення кількості стихійних лих, таких як посухи і повені, викликаних зростанням глобальної температури, та інших, пов'язаних зі зміною клімату, явищ. Рівень опадів на початку сезону дощів був набагато вищим, ніж в звичайний рік. Виникають побоювання, що продовження злив і паводків може викликати велику катастрофу. А це буде потребувати від Червоного Хреста ще більш маштабного реагування на надзвичайні ситуації.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1588475-u-kitayi-prorvalo-dambu-evakuyuvali-bilshe-30-tis-zhiteliv

http://www.ifrc.org/en/news-and-media/news-stories/asia-pacific/china/red-cross-provides-relief-as-heavy-rains-cause-floods-and-landslides-in-southern-china-72348/

 

 

Переглядів: 769 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 15:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024