Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 22 » У Львові проведено літню школу «Права людини у сфері охорони здоров’я: навчання і викладання»
19:26
У Львові проведено літню школу «Права людини у сфері охорони здоров’я: навчання і викладання»

 

 

ГЕПАТИТ – У ЦЕНТРІ  УВАГИ  НЕБАЙДУЖИХ

 

 

 

 

Днями у Львові проведено літню школу «Права

людини у сфері охорони здоров’я: навчання

і викладання»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У межах Міжнародної літньої школи «Права людини у сфері охорони здоров’я: навчання і викладання», яка проводиться Асоціацією шкіл громадського здоров’я в Європейському регіоні (ASPHER) спільно з кафедрою медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» та ЛОБФ «Медицина і право», 19 липня 2016 р. було організовано флешмоб на підтримку глобальної компанії боротьби з вірусними гепатитами.

 

 

 

 

 

 

28 липня відзначатиметься Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами. Це день, коли світове співтовариство акцентує увагу на загрозі, яка частує на кожного – вірусні гепатити, наголошуючи на необхідності вживати ефективних і своєчасних заходів для їх профілактики і лікування.

 

Україна не виняток, уже наступного тижня у всіх куточках нашої держави Альянс громадського здоров’я разом зі своїми партнерами проводитиме численні заходи в межах акції «Вимагаємо ефективного лікування».

 

До уваги учасників було представлено, зокрема, такі теми: 'Європейське медичне право: основні концепти та практика' (у т.ч. практика ЄСПЛ) (проф. Андре ден Екстер, Нідерланди); 'Лідерство у сфері прав людини й громадського здоров'я' (проф. Сью Бабіч, США); 'Біоетика, медична етика: ключові зауваги та практичні аспекти' (проф. Давід Ларіос Ріско, Іспанія).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Я мала приємність презентувати тему 'Права й обов'язки медичних працівників: порівняльна характеристика' та провела панельну дискусію щодо окремих питань регулювання правового статусу медичних працівників в Україні та в зарубіжних країнах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні українська команда мала добру нагоду презентувати дві цікаві та неординарні теми, що є національними родзинками, а саме: 'Медико-юридичні клініки: досвід становлення і розвитку в Україні' (Ірина Сенюта), а також 'Медичний нейтралітет і права людини у сфері охорони здоров'я: досвід України' (Дмитро Клапатий).

 

 

Знаково, що учасники з різних країн, які зібрались у Львові, обмінялись на Школі досвідом, налагодили нову цікаву співпрацю щодо прав людини у сфері охорони здоров’я, долучились до соціально значимої, праволюдинної акції, аби наголосити на необхідності об'єднаними зусиллями долати спільну проблему людства – вірусні гепатити.

 

 

 

Фото: прес - служби ВГО «Фундація медичного права і біоетики України»

 

Ірина Сенюта,

президент ВГО «Фундація медичного права і біоетики України», завідувач кафедри медичного права ЛНМУ імені Данила Галицького, член президії Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста  м. Львова

 

Переглядів: 526 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 15:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024