Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 23 » Журналісти м. Кропивницького в екстремальних умовах грали в страйкбол за участю Червоного Хреста
08:38
Журналісти м. Кропивницького в екстремальних умовах грали в страйкбол за участю Червоного Хреста

 

НІЧНА  ГРА

 

 

 

20 липня журналісти Кропивницького на

дванадцятому поверсі готелю "Турист"

при нічних умовах відпрацьовували різні

техніки військово-спортивної гри "Страйкбол"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Організували захід Центр оперативної тактичної підготовки "Цитадель" спільно з однією з кращих команд страйкболістів Кіровоградської області "War Heads".

 

Журналісти мали змогу на собі відчути всі тонкощі гри в умовах, наближених до зони проведення бойових дій. Командою-суперником преси були учасники команди "War Heads". Хлопці більше шести років займаються страйкболом.

 

Крім захисного спецодягу та окулярів учасники отримали м'яку пневматичну зброю, яка є точною копією справжніх гвинтівок, та, навіть, страйкбольні гранати.

 

Команди відпрацьовували три "бойові" ситуації - це захист будівлі, у даному випадку приміщення, при штурмі ворогом, штурм будівлі при її захопленні противником та відпрацювання поведінки людини в стресових умовах.

 

"Це був тренінг з мінімальною кількістю пояснень, який дозволив практично опанувати всі навички та прийоми. Елементи практики для всіх учасників закріплювалися в стресових умовах, наближених до реальності", - прокоментував керівник Центру Олег Ковальчук.

 

Керівник також розповів, що їх Центр співпрацює разом з ГО "Мобільною волонтерською групою" та Кіровоградською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України.

 

"Ми створили спеціальні курси та програми для підготовки молоді до служби в Збройних Силах, спецпідрозділах МВС та поліції. Основна їх мета - розвинути спортивну та військово-патріотичну молодь. Також готуємо їх не тільки з військового спрямування, а й навчаємо як надавати першу, домедичну, тактичну допомогу", - розповів Ковальчук.

 

 

 

 

 

 

Після завершення страйкболу журналісти поділилися з Інформ-агенцією  "Гречка" враженнями від проведених занять.

 

"Головною родзинкою заходу стали дві незручні обставини для людини зі зброєю - це тісне закрите приміщення та цілковита темрява. Себе в страйкболі я давно хотів спробувати. Все не знаходив часу. Відтепер після цих "нічних штурмів" раз на місяць точно вдягатиму камуфляж, захисні окуляри і відпрацьовуватиму тактику вогневого контакту. Мені здається, це найкращий варіант для тих, хто не хоче воювати, але хоче бути підготовленим, у разі бойових дій", - розповів журналіст каналу "112.ua" Ігор Токар.

 

«Порівняно із "Зірницею" радянських часів цей захід, безперечно, є набагато вищого рівня з багатьох причин. Його актуальність в тому, що відпрацювання відбувається на основі реальних бойових дій та з досвідом подій на східному фронті. Під час виконання тактичних вправ відбувається бойове злагодження малих підрозділів розвідувально-диверсійного чи антитерористичного спрямування. Як на мене, цей досвід треба поширювати і запроваджувати при будь-якій нагоді», - поділився враженням журналіст газети "Первая городская" Максим Гуцалюк.

 

Для тих, хто зацікавився страйкболом та хоче спробувати себе у цьому виді спортивного загартування, звертайтеся до сторінки соцмережі Центру.

Нагадаємо, організатори страйкболу проведуть триденний військово-патріотичну вишкіл "Рейд" у с. Клинці з 12 до 14 серпня.

 

 

Довідка:

 

Страйкбол - це командна некомерційна воєнно-спортивна гра, заснована на принципі наближення до військового реалізму. Учасники гри стріляють у противників з копій бойової зброї, виготовлених з легкого металевого сплаву і пластика. В якості зарядів використовуються пластмасові кульки діаметром 6 мм. У грі беруть участь дві та більше команди, де учасники об’єднуються добровільно, вибираючи командира з представників команди.

 

Автор - Аліна Каплій

 

 

Фото: Тетяна Пташник

За джерелом:

http://gre4ka.info/suspilstvo/28975-zhurnalisty-kropyvnytskoho-v-ekstremalnykh-umovakh-hraly-v-straikbol-foto

 

 

 

 

 

Переглядів: 580 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 12:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024