Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 23 » Червоний Хрест працює по обидві сторони конфлікту на Донеччині
10:36
Червоний Хрест працює по обидві сторони конфлікту на Донеччині

 

 

НЕЙТРАЛЬНІСТЬ І НЕУПЕРЕДЖЕНІСТЬ – У ДІЇ

 

 

 

       

       Міжнародний Комітет Червоного Хреста

       направив свої представництва в Україні

       з самого початку збройного конфлікту на

       Донеччині - з 2014 року, щоб допомагати

       мирному населенню і направляти гуманітарну

       допомогу тим, хто її потребує

 

 

 

 

 

 

На сьогоднішній день в регіоні діють 5 офісів МКЧХ, які розміщені уздовж усієї лінії розмежування - в Сєвєродонецьку, Слов'янську, Маріуполі, Луганську і Донецьку.

 

Про роботу організації на Донеччині розповіли глава прес-служби делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Аліна Мурзаева і фахівець з відділу співробітництва та зв'язків з громадськістю і пресою Слов'янського офісу Наталія Василюк.

 

 

 

 

 

 

«МКЧХ - незалежна, нейтральна і неупереджена гуманітарна організація, яка працює по всьому світу. Ми допомагаємо мирному населенню, що опинилося в зоні збройного конфлікту або інших ситуацій насильства. Саме тому наша гуманітарна місія зараз працює в Україні, - зазначила Аліна Мурзаева. - Оскільки ми не стаємо ні на одну сторону або позицію і не даємо оцінки того, що відбувається, ми маємо можливість вести свою діяльність по обидві сторони конфлікту».

 

Такий принцип роботи дозволяє співробітникам організації відвідувати осіб, утримуваних під вартою по іншу сторону лінії зіткнення, брати участь в операціях по звільненню і передачі полонених, розшукувати зниклих без вісти. Крім того, МКЧХ регулярно нагадує всім залученим сторонам про обов'язкове дотримання норм міжнародного гуманітарного права.

 

 

 

 

 

 

Величезну роботу проводить Міжнародний Комітет Червоного Хреста, надаючи адресну допомогу населенню. Організація надає найбільш постраждалим продукти харчування, предмети гігієни, ліки та будівельні матеріали.

 

 

 

 

 

 

«З січня по червень 2016 року мешканцям прифронтової зони було доставлено 203 тисячі наборів з продуктами і предметами гігієни. В деякі населені пункти, які фактично відрізані від основних послуг життєзабезпечення, ми привозимо такі набори регулярно, кожного місяця, - повідомила Наталія Василюк. - Взимку забезпечили жителів паливними брикетами для обігріву будинків, навесні роздали посівний матеріал і інструменти для обробки землі. Ми вивчаємо потреби кожного конкретного населеного пункту, щоб давати людям те, чого вони потребують найбільше. Нещодавно, наприклад, привезли в Жованку матраци, ліхтарі, свічки і газові пальники. Це невеличке селище постійно знаходиться під обстрілами, тому що залишився в ньому мирним жителям доводиться часто ховатися в підвалах. Наша допомога зробить їх перебування в укриттях трохи більш комфортним».

 

 

 

 

 

 

 

Також МКЧХ надає загальну допомогу населеним пунктам, які знаходяться в зоні збройного конфлікту - надає будівельні матеріали та обладнання для відновлення зруйнованої інфраструктури, систем водо - та газопостачання, передає медикаменти та витратні матеріали медичним установам.

 

У партнерстві з МКЧХ працює Краматорська міська організація Товариства Червоного Хреста в Україні.

 

«До основних наших завдань додалися нові, викликані вимогою часу - ми навчаємо населення правилам надання першої долікарської допомоги при обстрілі, забезпечуємо передачу гуманітарних наборів тимчасово переміщеним особам», - розповіла заступник голови Краматорської міської організації Товариства Червоного Хреста України Любов Бережна.

 

 

Фото – www.akmc.in.ua

За джерелом:

http://akmc.in.ua/index.php/ru/3573-krasnyj-krest-rabotaet-po-obe-storony-konflikta-na-donbasse

 

 

 

Переглядів: 550 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 23:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024