Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 23 » Агентство ООН у справах біженців зібрало Форум солідарності у Маріуполі
13:57
Агентство ООН у справах біженців зібрало Форум солідарності у Маріуполі

 

 

ПРОБЛЕМИ  ВІДБУДОВИ

 

 

 

Агентство ООН у справах біженців зібрало

Форумі солідарності у Маріуполі. Даючи

інтерв»ю, Георгій Тука підкреслив: «Моє

міністерство в своїй діяльності буде робити

акценти на громадах, які потребують допомоги

у питаннях забезпечення доступу до необхідних

послуг переселенцям»

 

 

 

 

 

 

 

20 липня 2016 року Агентство ООН у справах біженців зібрало на Форумі солідарності у Маріуполі  майже сотню небайдужих до проблем переселенців людей – представників центральної та місцевої влади, експертів та науковців з Австрії, Греції, Данії, Канади, Польщі, Естонії, Німеччини, Норвегії, Японії, Швейцарії, Нідерландів, представників релігійних організацій, благодійних фондів, громадських об’єднань, міжнародних партнерів України. Серед останніх: представники Світового банку, делегація ЄС, ПРООН, Ради Європи, Європейської Комісії, Міжнародного Комітету Червоного Хреста та, безпосередньо, самі внутрішньо переміщені особи.

 

Маріуполь, як і безліч міст Східної України, прийняв велику кількість переселенців  із зони конфлікту, сьогодні їх тут - понад сто тисяч. Цей досвід є унікальним прикладом підтримки внутрішньо переміщених громадян України  і самоорганізації мешканців міста. Форум «Міста солідарності», який невдовзі розширятиме географію, - це, перш за все, данина поваги гідному прикладу справжньої солідарності та відваги.

 

 

 

 

 

 

«Це місто з власного досвіду знає, що таке війна, безвладдя і беззаконня, - нагадав під час виступу заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука. -  Маріуполь знає, яким тривалим і непростим є шлях повернення до миру, до миру всередині суспільства,  серед різних категорій мешканців. Ніхто з нас – ні  політики,  ні військовослужбовці,  ні звичайні мешканці – ніхто не був готовий до такого розвитку подій в Україні. Але Маріуполь, як одна велика  родина, знайшов в собі сили після обстрілів і руйнувань відновити пошкоджені будинки, поновити життєдіяльність об’єктів інфраструктури. Сьогодні перед кожним таким містом стоять серйозні виклики, у зв’язку з великою кількістю переселенців, яких вони приймають, в кожному місті потрібно налагодити процес отримання усіх життєво необхідних послуг людьми, які втратили свої домівки через бойові дії на Сході України. Тому Міністерство з питань тимчасово окупованих територій на внутрішньо переміщених осіб в своїй діяльності буде робити акценти на регіонах, які передусім потребують такої допомоги», - зазначив він.

 

Дипломатична та міжнародна спільнота, громадські організації, представники бізнес - кіл, науки та медіа стали свідками підписання Рамкової угоди співпраці між Агентством ООН у справах біженців та адміністрацією міста Маріуполь  щодо цілей та напрямків у сфері захисту прав переселенців.

 

Під час пленарного засідання в рамках Форуму обговорювалися питання соціальної інтеграції: освіти, працевлаштування, бізнесу, облаштування житла та захисту охорони здоров’я внутрішньо переміщених осіб.

 

Всеукраїнська ініціатива «Міста солідарності» надалі відзначить міста України з найкращими практиками в частині захисту прав переселенців та показників їхньої реінтеграції.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/news_article?art_id=249203850&cat_id=244277212

 

Переглядів: 658 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 03:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024