Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 27 » «У центрі Києва створені пункти надання меддопомоги під час Хресної Ходи», - О.Богомолець
08:44
«У центрі Києва створені пункти надання меддопомоги під час Хресної Ходи», - О.Богомолець

 

 

ЗАХОДИ  ПЕРЕСТОРОГИ - БУДУТЬ ВЖИТІ

 

 

 

 

27 та 28 липня всі медичні заклади Києва,

АМН та силових відомств будуть працювати

в посиленому режимі, розповіла Ольга Богомолець

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Протягом двох наступних днів на Володимирській гірці і в Лаврі працюватимуть оперативні медичні штаби і автомобілі швидкої допомоги. Водночас, усі медичні заклади Києва функціонуватимуть у посиленому режимі.

 

Про це у коментарі УНН розповіла народний депутат, голова комітету ВРУ з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.

 

“Розгорнуті два оперативні майданчики, власне, медичні намети, ДСНС. Один із них розгорнутий над Українським домом, тобто на Володимирській гірці, напроти костелу. Розгорнуто сортувальний майданчик і медпункт. На самій гірці стоятимуть дві машини "швидкої", які будуть працювати як опорні медпункти. Евакуація, при потребі, буде через низ - через Андріївський узвіз. Там же будуть знаходитися і бригади швидкої медичної допомоги. Дві наступні доби там безперервно чергуватимуть фахівці. Тобто, медичний намет і сортувальний майданчик працюватимуть на випадок якоїсь небезпеки.

 

Інша локація - це Києво-Печерська Лавра. На території Лаври, всередині, працює одна машина як опорний медичний пункт і дві ззовні - це біля музею Гончара, на Цитадельній вулиці. Ці всі точки будуть стояти постійно, інші машини для транспортування хворих будуть при потребі викликатися черговими”, - розповіла вона.

 

О.Богомолець також відзначила, що з точки зору шляхів евакуації обидві локації є вкрай небезпечними. Саме тому за можливості варто обмежити безперервне скупчення великої кількості людей, вважає вона.

 

“Хочу зазначити, що обидві локації - що Володимирська гірка, що Києво-Печерська Лавра - надзвичайно небезпечні щодо можливості евакуації людей. З точки зору шляхів евакуації просто гірших місць, мабуть, в Києві тяжче знайти, тому що дуже тісні шляхи, по яких і машинам складно - туди може під’їхати будь-яка, і вибратися звідти складно. І, власне, доступ медиків до території є дуже обмежений і ускладнений. Тому з точки зору медичної локації, на мій погляд, дуже небезпечні і, якби була моя на то воля, то безперервне велике купчення людей потрібно було б максимально обмежити”, — наголосила вона.

 

Також О.Богомолець відзначила, що 27 та 28 липня всі медичні заклади Києва, АМН та силових відомств будуть працювати в посиленому режимі.

 

“Швидкі допомоги будуть розташовані скрізь, по ходу. Вже стоять намети, де будуть працювати при потребі бригади. Плюс задіяні всі лікарні, лікарні працюють в посиленому режимі. Вони посилені фахівцями Академії медичних наук, власне, тими фахівцями, яких бракує у клінічних лікарнях - а це переважно ортопеди, травматологи і нейрохірурги. Тобто, АМН підключена не своїми територіями, а своїми фахівцями. Додатково задіяні військові шпиталі, які працюють у посиленому режимі. Дуже сподіваємось, що наша готовність нікому не знадобиться”, - висловила сподівання вона.

 

О.Богомолець також наголосила на тому, що робота відповідних локацій координуватиметься через МВС.

 

“Рішення щодо підпорядкування медичних служб, які працюватимуть на вулицях, було прийнято рішенням військово-цивільного медичного штабу. Який, у свою чергу, об’єднує всі медичні служби силових відомств. Але вся робота координується через єдиний штаб МВС”, - розповіла вона.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

 http://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1589831-u-tsentri-kiyeva-stvoreni-punkti-nadannya-meddopomogi-pid-chas-khresnoyi-khodi-o-bogomolets

 

Переглядів: 543 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 08:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024