Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 28 » У Львові вібдулась всеукраїнська адвокаційна кампанія «Гепатит С: вимагаємо ефективного лікування!»
18:13
У Львові вібдулась всеукраїнська адвокаційна кампанія «Гепатит С: вимагаємо ефективного лікування!»

 

 

ЗА  ДОСТОЙНЕ  ЛІКУВАННЯ  ВСІМ

 

 

     

     Сьогодні, 28 липня 2016 року, біля пам’ятника

     Тараса Шевченка відбулася Всеукраїнська

     адвокаційна кампанія «Гепатит С: вимагаємо

     ефективного лікування!».  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За сприяння Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, Управління охорони здоров’я Львівської міської ради, БФ «САЛЮС», Комісії з питань охорони здоров’я Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації організаторами акції є ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», Альянс громадського здоров’я, ЛОБФ «Медицина і право».

 

 

 

 

 

 

 

Метою заходу є донесення до органів влади і ЗМІ нагальної проблеми щодо необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С (ВГС).

 

 

 

 

 

 

За оцінками ВООЗ понад 5% людей в Україні інфіковані ВГС, а це понад 2 млн. громадян. Як зазначають організатори лише 10% хворих, які потребують негайного лікування, можуть отримати його за державні кошти.

 

 

 

 

 

 

В рамках акції відбувся прес-брифінг, учасниками якого були директор Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Богдан Чечотка та президент ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» Ірина Сенюта. 

 

 

 

 

 

 

За словами Ірини Сенюти, кількість пацієнтів, які зможуть отримати лікування, аж ніяк не зможе зупинити епідемію в Україні. Продовження Програми профілактики, діагности та лікування вірусних гепатитів є вкрай необхідним, тому держава повинна пам’ятати, що захист населення від інфекційних хвороб є одним із пріоритетних напрямків її діяльності.

 

 

 

 

 

 

«Такі акції є вкрай важливими, щоб привернути увагу людей до проблем зі здоров’ям. Потрібно обстежуватись для вчасного лікування. Станом на жовтень у Львівській області на диспансерному спостереженні із діагнозом вірусний гепатит С перебувало 1 146 пацієнтів, серед них потребувало лікування 560 хворих. За перше півріччя 2016 року по області зафіксовано 21 випадок  вірусного гепатиту С», - зазначив Богдан Чечотка.  

 

 

 

 

 

 

Впродовж дня (з 12.00 до 17.00 год) біля пам’ятника Т. Шевченка перед мобільною амбулаторією вишикувалася черга: у межах акції відбувалось безоплатне тестування на виявлення вірусу гепатиту С за допомогою експрес-тестів. За результатами акції протестовано 165 пацієнтів, позитивний результат виявлено в 7 осіб!

 

Також відбулося консультування лікаря щодо діагностики та лікування гепатиту С. 


У цей день проблематика гепатиту С лунала по-особливому. Це є день, коли ми повинні подумати про небезпечну хворобу: гепатит С може чатувати на кожного з нас!

 

 

 

(Прес-реліз про цю подію див. -

http://medicallaw.org.ua/spisok-novin/novina/article/28-lipnja-2016-r-u-m-lvovi-bulo-provedeno-akciju-gepatit-s/)

 

 

 

Фото – Ірини Апостолюк 

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 604 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 12:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024