Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 30 » На Кіровоградщині гуманітарну допомогу отримують десять організацій
20:52
На Кіровоградщині гуманітарну допомогу отримують десять організацій

 

 

НОВІ  ПОВНОВАЖЕННЯ

 

 

 

В рамках децентралізації уряд передав повноваження з розподілу

гуманітарної допомоги місцевому самоврядуванню. Відтепер при

Кіровоградській ОДА створена робоча група з питань гуманітарної

допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

Як це відбувається і хто отримує допомогу «Гречка» розпитала у директора департаменту соціального захисту Олександра Догарова.

 

 

 

«У нас є зареєстровані організації які надають благодійну допомогу, ми з ними працюємо в необхідному напрямку, надаємо клопотання про визнання цих вантажів гуманітарною допомогою. В основному допомога надається закладам охорони здоров’я, соціальній сфері – це територіальним центрам, інтернатам, будинкам сімейного типу. Ми не можемо розпоряджатися майном, яке визнане гуманітарною допомогою. Підписуємо протокол щодо проекту розподілу цієї допомоги. Також частина допомоги йде в релігійні організації. У нас в списку отримувачів є Петрівська районна лікарня, яка бере допомогу тільки для себе і ми це нормально сприймаємо. Допомога виділяється на заклад, а розподіляють її по людях вже на місцях. Найчастіше передають речі, одяг, велосипеди, медичне обладнання, лікарняні ліжка, меблі, матраци та подібне. На сьогодні передано повноваження по розподілу гуманітарної допомоги на місця. ОДА має повноваження до вантажів, які не перевищують 3,5 тонни (а в нас таких вантажів не було, це дуже мало) та автомобілів.» - прокоментував Догаров.

 

Серед зареєстрованих в області благодійних організацій, що отримують гуманітарну: німецько-український благодійний фонд «Тавіфа» (Кіровоград), «Служба Самарянина Самарітет Дінст» (Олександрія), «МістНадії» (Світловодськ), Армія Спасіння (Кіровоград), асоціація інвалідів «Зірка надії» (Олександрія) , обласний благодійний фонд «Пересвіт» (Кіровоград), благодійний фонд «Щаслива родина» (Новгородка), обласна організація Товариства Червоного Хреста (Кіровоград), Петрівська ЦРЛ (Петрово), «Дія України» (Кіровоград).

 

 

Працівники департаменту говорять, що останніми роками кількість гуманітарної допомоги зменшилася в рази. У списку організацій-отимувачів «гуманітарки» в області стоять три організації – це німецько-український благодійний фонд «Тавіфа» (м. Кропивницький), Кіровоградський обласний благодійний фонд «Служба Самарянина – Самарітер Дінст» (м. Олександрія) та «Дія України» (м. Кропивницький).

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://gre4ka.info/suspilstvo/29156-na-kirovogradshchini-gumanitarnu-dopomogu-otrimuyut-desyat-organizatsij

 

 

 

Переглядів: 679 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 23:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024