Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 31 » Співпраця Червоного Хреста і благодійного фонду "Їжа Життя. Харків"
14:09
Співпраця Червоного Хреста і благодійного фонду "Їжа Життя. Харків"

 

ОБІДИ  ДЛЯ  ЗНЕДОЛЕНИХ

 

 

 

Співпраця Червоного Хреста і благодійного

фонду  "Їжа Життя. Харків"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як повідомила прес-служба Харківської ОО ТЧХ України на своїй офіційній сторінці у соцмережі ВКонтактє, 26 і 28 липня у місті пройшли чергові роздачі їжі нужденним, організовані спільно - червонохрестівцями і благодійним фондом  "Їжа Життя. Харків".

 

 

 

 

 

 

Вибір випав на Індустріальну РО ТЧХ м. Харкова (колишня – Орджонікідзевська РО ТЧХ), яку очолює Валентина Василівна Якименко. Тут, на східній околиці Харкова, поблизу знаменитого ХТЗ та інших заводів-гігантів,  розташовано районний центр Червоного Хреста з надання допомоги бездомним.

 

 

 

 

 

 

Роздачі благодійних обідів пройшли спокійно, їжі було достатньо, тож її вистачило всім нужденним (більше 50 осіб під час кожної роздачі).

 

 

 

 

 

 

Червоний Хрест висловлює подяку добродіям з благодійного фонду "Їжі Життя. Харків" за надану їжу і допомогу в роздачі.

 

 

 

 

 

 

P.S . Молодіжній організації Червоного Хреста дісталося багато фірмової шарлотки

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Діяльність Благодійного фонду «Їжа життя» розпочалася далекого 1972 року на території Індії, коли А. Ч. Бхак - тіведанта Свамі Прабхупада, засновник-ачар’я Міжнародного товариства свідомості Крішни, побачив дітей, яким для підтримки свого життя доводилося постійно битися з вуличними собаками за шматок хліба. Тоді він сказав: «Подивіться, наскільки вони зголодніли. Господь ‒ це наш батько. Там де є батько, діти не повинні голодувати. У радіусі 10 миль навколо наших храмів не має бути жодного голодного».

 

Роздавання їжі ‒ важливий елемент ведичної культури, що існує понад 5000 років. Успадкувавши цю традицію, у 1974 році Міжнародне товариство свідомості Крішни для роздавання безкоштовних обідів організувало спеціальну програму, що стала підґрунтям ефективної діяльності всесвітньої мережі локальних благодійних фондів «Їжа Життя» з роздавання екологічно чистої вегетаріанської їжі нужденним в усьому світі.

 

Мережа складається зі 170 центрів в 65 країнах світу. Щодня волонтери роздають 40 тисяч гарячих обідів. Активна діяльність цього фонду відома самовідданістю своїх волонтерів у найгарячіших точках планети.

 

Вони були серед перших під час ліквідації наслідків землетрусів в Спітаку (Вірменія), Західній Бенгалії, на Сахаліні, а також у зонах військових конфліктів у Югославії, Сухумі, Чечні, Інгушетії, Південній Осетії, Луганську, Донецьку, Іловайську тощо.

 

Як говорили місцеві жителі, це дійсно була «їжа життя», адже щире бажання волонтерів допомагати іншим набуває могутності в служінні тим, хто цього потребує, оскільки в серці кожної людини, якщо не горить яскравим полум’ям, то точно жевріє щире бажання допомагати іншим в скрутні хвилини.

 

В Україні Благодійний фонд «Їжа життя» розпочав свою діяльність у 1993 році в м. Києві. Ця ініціатива відразу ж була підтримана місцевою владою, яка надала в безкоштовне користування фонду їдальню за адресою вул. Турівська, 29.

 

1994 року відбулася офіційна реєстрація організації під назвою «Благодійна місія «Їжа життя». За час існування фонду в Україні було відкрито більше 30 центрів роздавання безкоштовної їжі. Найбільші - у Києві, Дніпрі та Харкові. За цей час було роздано понад 1,5 млн безкоштовних вегетаріанських обідів.

 

Фонд «Їжа життя», генетично пов’язана з традиціями бенгальського гаудія-вайшнавізму, ‒ це не лише благодійне роздавання їжі, а передусім протидія певним тенденціям насильства, що існують у сучасному суспільстві, оскільки в діяльності фонду реалізується принцип ахімси ‒ поведінки, першою вимогою якої є неспричинення шкоди всьому живому (людям, тваринам, рослинам) ні за яких умов: ні думкою, ні словом, ні дією.

 

Благодійна місія фонду реалізується зокрема через роздавання здорової освяченої вегетаріанської їжі (прасаду) соціально-незахищеним верствам населення, а також людям, постраждалим унаслідок військових конфліктів незалежно від їхньої раси, національності, політичних або релігійних переконань, бо холод і голод - не знають національних відмінностей.

 

 

 

 

 

Фото – прес-служб Індустріальної РО ТЧХ м. Харкова та БО "Їжа Життя.Харків"

За джерелом:

https://new.vk.com/kharkovredcross?z=photo-81576001_427609352%2Fwall-24022353_5569

 

 

Переглядів: 718 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 13:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024