Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Серпень » 1 » Місто Звенигородка, що на Черкащині, вітає свого ювіляра - Марту Тарасівну Бабій, котрій виповнилося - 90
15:01
Місто Звенигородка, що на Черкащині, вітає свого ювіляра - Марту Тарасівну Бабій, котрій виповнилося - 90

 

 

ВІТАННЯ  ЗІ  СЛАВНИМ  ЮВІЛЕЄМ

 

 

 

Місто Звенигородка, що на Черкащині, вітає

свого ювіляра - Марту Тарасівну Бабій, котрій

виповнилося - 90

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вітати  Марту Тарасівну з 90-річчям прийшли 26 липня представники влади, червонохресної та ветеранської організацій, а також рідня, про що ми вже повідомляли. (Див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-07-30-8138).

 

 

 

.

 

 

 

Сьогодні до нас звернувся голова Звенигородської РО ТЧХУ п. Володимир Слинько, щоб про цю подію розповісти докладніше і прислав електронною поштою замітку Петра Уманця, голови районної організації ветеранів, члена президії правління Звенигородської районної організації Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Нижче подаємо його замітку без скорочень:

 

«Життєвий  шлях учасниці війни, ветерана праці, остарбайтера, кавалера ордена «Знак Пошани» Марти Тарасівни Бабій  був не  легким – пам'ятає Голодомор 33-34 років, 16-ти літньою дівчиною  разом із іншою молоддю була відправлена на примусові роботи до фашистської Німеччини, згадує тяжкі післявоєнні роки відбудови, знову голодовка.  В той  час   полонила одна думка - коли буде можливість  досхочу  поїсти   запашного  пшеничного хліба!

 

Як і багато інших однолітків - жила надією, вивчилась після війни на агронома. Згадуючи ті часи, зараз тішиться, що райком компартії  пропонував її, навіть, на посаду  голови правління колгоспу.

 

Була довготривала улюблена робота в сільгоспуправлінні із захисту рослин – знову тішиться: «Давала прочуханки  сільським агрохімікам, наказувала берегли природу, матінку - землю!». 

 

Бог дав  жінці радість подружнього життя, та не уберіг від  передчасної трагічної  втрати двох донечок, потім чоловіка …  Вже пенсіонеркою була в активі ветеранської організації, спільно з працівниками районної організації Червоного Хреста  організовувала офіційні заходи та благодійні зустрічі для обездолених стареньких із жертводавцями.

 

І дуже приємно, що веселі очі Марти Тарасівни, жвавий погляд та оптимізм ювіляірки - вселяють надію знову зустріти з нею, але вже у її столітній ювілей!»

 

 

 

 

 

 

Фото - автора

 

Петро Уманець,

голова районної організації ветеранів,

член президії правління районної організації Червоного Хреста

 

 

          

 

Переглядів: 649 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024