Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Серпень » 4 » Табір волонтерів ТЧХ України на Тернопільщині – важлива віха у молодіжному русі (ВІДЕО)
16:42
Табір волонтерів ТЧХ України на Тернопільщині – важлива віха у молодіжному русі (ВІДЕО)

 

І ВІДПОЧИНОК, І НАВЧАННЯ

 

 

       

       Табір волонтерів ТЧХ України у санаторії «Медобори»

       на Тернопільщині – важлива віха у молодіжному русі

       Червоного Хреста

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З 27 по 31 липня у санаторії «Медобори» в Тернопільській області пройшов черговий Молодіжний табір волонтерів Товариства Червоного Хреста України, який відбувся за фінансового сприяння Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

Найактивніші представники Молодіжного руху Товариства з майже всіх куточків України, включаючи навіть території, непідконтрольні уряду, зібралися, аби здобути нові знання, обмінятись досвідом, зустріти нових та старих друзів та разом визначити пріоритетні напрямки роботи молоді.

 

Крім того, було заслухано звіти роботи Молодіжної комісії за півроку. Активно проводились школи соціальних акцій та першої допомоги, марафони, відвідання інтернатів, будинків літніх людей, йшла робота на пунктах обігріву та чергування на громадських масових заходах.

 

Волонтери допомагали також й дітям з інвалідністю, брали участь у розповсюдженні гуманітарної допомоги, організовували квести, майстер-класи та флеш-моби, поширювали знання про принципи Руху та високу гуманітарну місію Товариства,  надавали беніфіціарами психосоціальну підтримку та допомагали місцевим організаціям Товариства у роботі з вразливими верствами населення.

 

На церемонії відкриття молодь активно знайомилась і ділилась очікуваннями від заходу – здебільшого всі хотіли здобути нові знання та познайомитись з новими друзями, а також потренувати командний дух, разом спланувати майбутні акції та проекти.

 

Організатори табору намагались гармонійно поєднувати теоретичні лекції з практичними симуляціями.  

 

Вже на другий день після відкриття відбувся квест для учасників щодо їхніх знань про міжнародний Рух Червоного Хреста – ідеї, що стояла за Рухом та його історії, основоположних принципів, Женевських конвенцій, cтруктури Руху та мандатів його компонентів (національних товариств, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста та  Червоного Півмісяця), а також базових знань щодо надання першої допомоги.

 

Всього в квесті брали участь п’ять команд. Виграли найбільш командні та обізнані «Бобри-добри», яку очолював волонтер з Маріуполя Микола Гаврилець. В якості нагороди команда отримала парасольки з символікою Товариства.

 

У вечері тошо ж дня волонтери Михайло Бандрівський, Анатолій Лашко  та Олександр Мацюченко продемонстрували прийоми надання першої долікарської допомоги на воді з практичним відпрацюванням на манекенах.

 

У третій день було організовано симуляцію щодо реалізації знань Концепції Більш Безпечного Доступу (КББД) на практиці. Волонтери у групах намагались пройти дуже непривітний контрольно-пропускний пункт та вмовити прискіпливу авторитарну чиновницю дозволити надати допомогу постраждалому населенню на території, де відбувається збройний конфлікт. Всі учасники намагались спілкуватись з агресивно настроєними опонентами ввічливо, говорити про нейтральність та неупередженість Товариства та головну ціль його діяльності – допомогу постраждалому мирному населення. 

 

Щодо теоретичних знань, то учасники слухали лекції щодо КББД, важливості міжнародного гуманітарного права у контексті діяльності Червоного Хреста у всьому світі, організаційної ідентичності та візуальних стандартів Товариства та необхідності їхнього дотримання, нейтральній лексиці, особливостей спілкування зі ЗМІ та написання прес-релізів і постів до соціальних мереж, обов’язковості налагодження внутрішніх і зовнішніх комунікацій для ефективної роботи.

 

Багато часу та зусиль учасниками табору було спрямовано на роботу над Положенням, функціями та обов’язками Молодіжної комісії ТЧХУ, розробкою Молодіжної політики та обговоренням ввідного курсу волонтера Товариства.

 

Волонтери презентували чорнові варіанти різних частин курсу для обговорення між собою – щодо популяризації донорства крові, роботи патронажної служби Товариства, надання психосоціальної підтримки, циклу ведення проектів та розповсюдження знань про міжнародне гуманітарне право. Було навіть проведено невелику практичну сесію – як швидко розслабитись та зняти стрес завдяки простим вправам на дихання.

 

Церемонія закриття була веселою і в одно час сумною, бо всім хотілось лишитись хоча б на тиждень, бо стільки цікавих ідей для реалізації було запропоновано, що можна було їх ще обговорювати і обговорювати.

 

Перлиною закриття став флеш-моб, що учасники табору енергійно та старанно готували протягом всіх днів перебування у «Медоборах».

 

 

 

 

 

 

Видовище вийшло яскравим і енергійним. Хлопці та дівчата синхронно виконали танок, який завершили зображенням емблеми Червоного Хреста. Саме такі флешмоби не тільки вносять елемент розваги у насичену робочу програму тренінгу, але й є чудовою можливістю покращити командну роботу.

 

За словами Марини Кожедуб, Молодіжного координатора Товариства, саме такі заходи є унікальною можливістю зібратися всім дружньою волонтерською сім’єю і стати більш кваліфікованими, зарядитись одне від одного новою енергією та ідеями, щоб по приїзду максимально віддано працювати на місцевому рівні.

 

«На таборі, - каже Марина, - зібрались люди, що дійсно прагнуть зробити внесок у Молодіжний рух, бо живуть ідеями та принципами Червоного Хреста, і вірять, що ці ідеї змінюють світ на краще, і вони є невід’ємною частиною цих змін».

 

«З кожним роком Молодіжний рух Товариства стає все сильнішим, ми бачимо суттєве поліпшення командного духу та справжню єдність волонтерів по всій країни», - зазначила Марина.

 

Лідер однієї з регіональних груп Молодіжного руху, Олена Григорьева, додала, що волонтери дійсно вкладають душу в те, що роблять, і вона сподіваються, що всі ті нові знання, які вони отримали тут, будуть використані на практиці максимально ефективно на користь суспільству та Руху.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коли групи сідали в автобус, аби їхати назад, всі, хто чекав своєї черги, не відпускали інших без обіймів і приємних слів. Отже, можна констатувати, що табір вдався на всі сто відсотків, і такі заходи треба обов’язково проводити й надалі.

 

 

 

Фото - автора

Анастасія Соляник,

інформаційний координатор Відділу Інформації та громадських зв’язків НК ТЧХУ

 

 

За джерелом:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=2132

 

 

 

Переглядів: 634 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 13:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024