Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Серпень » 5 » «Ми працюємо в обстановці насильства і піклуємося про тих, хто страждає», - Паскаль Кютт
12:18
«Ми працюємо в обстановці насильства і піклуємося про тих, хто страждає», - Паскаль Кютт

 

ЛИЦАРІ  МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

       

       «Ми працюємо в обстановці насильства

       і піклуємося про тих, хто страждає», -

       Паскаль Кютт

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Складно назвати спокійними ті три роки, які Паскаль Кютт провів в Росії, навіть якщо врахувати апріорі стресовий характер його професії.

 

У вересні 2013 року швейцарець очолив Регіональну делегацію Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Росії, Білорусі, Молдові та Україні. І тоді здавалося, що найсерйознішим завданням цього відділення стане робота з відгомоном війни на російському Північному Кавказі: тут гуманітарна організація продовжує займатися питанням зниклих без вісти в двох чеченських війнах осіб, але поступово скорочує своє представництво - колишньої уваги мирні республіки вже не вимагають.

 

 

Однак незабаром почався кровопролитний конфлікт на Донеччині, і Паскаль Кютт з колегами був змушений розпочати активну роботу МКЧХ як в зоні боїв, так і з численними біженцями, що сотнями тисяч покидали рідний край і рушали в напрямку Росії та Білорусі.

 

Міжнародний Комітет виділив окреме представництво в Україні, і разом з ним Регіональна делегація в Москві і центральний офіс в Женеві організували єдиний координаційний «трикутник» для організації допомоги постраждалим від війни.

 

Тільки за 2015 рік підтримку отримали 2,1 млн осіб.  МКЧХ налагодив взаємодію з владою і військовими по обидва боки лінії фронту, з медичними та освітніми установами, з особами, котрі потрапили в полон.

 

 

 

 

 

 

І все це - звична діяльність для Паскаля Кютта, котрий за 20 років роботи пройшов гарячі точки в Кувейті, Ізраїлі, Лівані, Сомалі, Кенії, очолював делегації МКЧХ в Йорданії, Боснії і Герцеговині, Кенії, Пакистані, Зімбабве.

 

Перш ніж покинути свій піст 6 липня пан Кютт погодився відповісти на кілька запитань «Експерта». Прочитати інтерв'ю з паном Кютт можна за посиланням - http://expert.ru/2016/07/8/mkkk/

 

 

Фото – пресс-служби МКЧХ

За джерелом:

http://international.redcross.by/news/item/my_rabotaem_v_obstanovke_nasiliya_i_zabotimsya_o_teh_kto_stradaet

 

Переглядів: 551 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 12:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024