Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Серпень » 6 » Програма «Регіональна ініціатива з охорони здоров’я» Червоного Хреста України і США – досягла мети (ВІДЕО)
10:03
Програма «Регіональна ініціатива з охорони здоров’я» Червоного Хреста України і США – досягла мети (ВІДЕО)

 

РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ  -  ДОСЯГНУТО

 

 

     

      Спільна програма Товариства Червоного Хреста

      України та Американського Червоного Хреста

      «Регіональна ініціатива з охорони здоров’я» -

      досягла мети

 

 

 

 

 

 

 

Напрямки роботи програми, яка охоплює Вінницьку, Волинську і Київську області, − профілактика ВІЛ-інфекції та навчання першій долікарській допомозі.

 

 

Товариство Червоного Хреста України 8-й рік поспіль реалізує двосторонній проект протидії ВІЛ-інфекції, що фінансується Американським Червоним Хрестом. Програма розпочалася у 2009 році у трьох регіонах – Вінницькій і Волинській областях та АР Крим, а у 2010 році до програми долучилась Київська область.

 

 

Основними напрямками роботи стали профілактика ВІЛ-інфекції серед молоді, що навчається, та догляд за хворими в домашніх умовах. Як і кожна епідемія, епідемія ВІЛ має свої особливості, тому проектна діяльність у кожному регіоні планувалась таким чином, щоб охопити найбільш вразливі до захворювання групи населення, які майже не охоплені профілактичною роботою.

 

Аналіз із залучення профільних фахівців визначив групи, з якими майже не проводиться відповідна робота, а саме: молодь у сільській місцевості (Волинська область), ув’язнені, які отримують добровільне консультування і тестування в тюрмах (Вінницька область), учні середніх шкіл (Київська область).

 

 

За час роботи в напрямку профілактики ВІЛ-інфекції Товариство не лише поширило достовірну інформацію про ВІЛ/СНІД, хвороби, що передаються статевим шляхом, туберкульоз та гепатити, привернуло увагу до проблем людей, що живуть з ВІЛ, та їхніх родин, сприяло формуванню толерантного ставлення до людей, охоплених епідемією, але й розширило і посилило контакти на рівні місцевої влади, а також зуміло посилити свій організаційний потенціал.

 

 

В рамках програми було підготовлено 38 методистів, 807 тренерів і 95 інструкторів, які працюють у напрямку охорони здоров‘я.

 

 

 

 

 

 

 

У всіх пілотних районах Волинської та Київської областей співробітники та волонтери Товариства проводять широкомасштабні заходи  з профілактики ВІЛ/СНІД: акції, лотереї, лекції, тренінги, дискусії та відеолекції, розповсюджують інформаційні матеріали та презервативи, проводять анкетування для визначення рівня знань молоді з проблем ВІЛ/СНІД.

 

 

У колоніях Вінницької області, що беруть участь у проекті, для ув'язнених були проведені інформаційні тренінги, лекції інфекціоніста, нарколога, психолога. Ув'язнені мають можливість отримати консультації фтизіатра. У кожній колонії в'язні проходять тестування на ВІЛ-інфекцію та гепатити В і С.

 

Ув'язнені, які перебувають в ізоляторах або в секторі довічного позбавлення волі, також мають можливість пройти тестування на ВІЛ або гепатити, а також отримати консультацію фахівців. Були видані інформаційні матеріали для ув'язнених про ВІЛ-інфекцію, гепатит і туберкульоз.

 

 

Усі ВІЛ-позитивні ув'язнені, а також ті, хто втратив свої соціальні зв‘язки, отримують гігієнічні набори, які значно знижують ризик передачі ВІЛ-інфекції та гепатиту. Кількість звернень ув‘язнених значно знижується, що вказує на поліпшення якості їхнього життя.

 

 

 

 

 

 

У зв‘язку з погіршенням ситуації з дорожнім травматизмом, збільшенню кількості техногенних та природних катастроф та, в цілому, ситуацією в країні, нагальною потребою стало питання уміння населення надати своєчасну і ефективну першу долікарську допомогу.

 

 

Американський Червоний Хрест виступив ініціатором включення компоненту першої долікарської допомоги у проекти програми «Регіональна ініціатива з охорони здоров‘я».

 

 

До того ж, Товариство Червоного Хреста України мало вже значну тренерську і матеріальну базу для масштабної кампанії з навчання населення першій допомозі та популяризації цього напрямку серед молоді – адаптовану мобільну версію для смартфонів.

На даному етапі (2016-2017 роки) проект входить у фінальну стадію. Основним завданням його є не тільки сприяння стабілізації ситуації з епідемією в Україні, а й посилення потенціалу Національного Товариства.

 

 

Тож можна з впевненістю сказати, що завдання двосторонньої Програми –досягнені: створена система підготовки кадрів, максимально охоплені райони, що були визначені як найбільш уражені епідемією, увага суспільства до проблеми ВІЛ посилилась, зменшились прояви негативного ставлення до людей, охоплених епідемією, зріс рівень толерантності, підвищився рівень усвідомлення населення і молоді зокрема про відповідальне ставлення до свого здоров’я.

 

 

Довідково:

 

Відеосюжет з Волині може послужити ще одним з підтверджень висновку, що мета двосторонньої Програми «Регіональна  ініціатива з охорони здоров’я»  – вповні досягнута:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

За джерелом:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1278

 

 

Переглядів: 521 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 12:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024