Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Серпень » 13 » Поради лікаря:Iнтенсивна робота за комп'ютером безслiдно не минає
15:41
Поради лікаря:Iнтенсивна робота за комп'ютером безслiдно не минає

 

 

НОВА АПАРАТУРА – НОВІ ХВОРОБИ

 

 

       

       Ця хвороба розвивається через стиснення

       або обмеження нерва кистi рук. I лiкарi часто

       називають тунельний синдром проблемою

       офiсних працiвникiв

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Докладнiше про хворобу розмовляємо з Андрiєм Бартошом, лiкарем-невропатологом, реабiлiтологом приватної клiнiки, пише газета "Експрес".

 

 - Якi причини виникнення тунельного синдрому?

 

- Пiд час роботи за комп'ютером людина часто неправильно розташовує руки на робочiй поверхнi. Зокрема, неправильно ставить передплiччя на стiл. У результатi зона зап'ястка змушена постiйно напружуватися, а тому може виникнути защемлення закiнчень нервiв у зап'ястному каналi.Важливу роль вiдiграє й положення людини за столом. Якщо вона сидить занадто високо чи занадто низько, то середина передплiччя опирається на край столу. Вiдтак виникає перерозгинання зап'ястного суглоба й сильне перевантаження м'язiв. Тодi ж виникає спазм, який впливає на роботу судин, кровообiг кистi, що може викликати бiль, затерпання, набряк.

 

- Якi першi симптоми синдрому?

 

- Пальцi поступово починають затерпати. Бiль може рухатися й навiть досягати шиї. Людинi тяжко стиснути руку в кулак, бiль супроводжує навiть пiд час виконання простої роботи. Важко триматися за якийсь предмет, наприклад кермо. Якщо з'являються такi симптоми, потрiбно якомога швидше розпочинати лiкування.

 

- У чому воно полягає?

 

- Коли виникають першi симптоми, треба робити самомасаж самого передплiччя. Для цього ми знаходимо найболючiшi мiсця й натискаємо на них буквально хвилинку-пiвтори. Крiм того, корисно робити розгинання зап'ястного суглоба через коловi рухи. Також можна обхопити зап'ястя великим i середнiм пальцями й розтерти його. Це допоможе розслабити зв'язки.Якщо ж бiль не минає, варто звертатися до лiкаря-невропатолога. Вiн може призначити або медикаментозне лiкування, або фiзiотерапiю, а в найважчих випадках запропонувати операцiю зi зниження тиску на серединний нерв.

 

- А як можна запобiгти виникненню хвороби?

 

- Найперше правильно сидiти за робочим столом: передплiччя має повнiстю лежати на поверхнi стола, плечi не можна пiднiмати, адже тодi виникає напруження. Працюючи з мишкою, треба рухати не тiльки кистю, а й усiм передплiччям, це забезпечить бiльший радiус руху. Також варто час вiд часу робити перерву й виконувати коротку зарядку для рук. А ще можна користуватися еспандером -- це допоможе змiцнити м'язи.

 

 

Фото - computersnews.com

За джерелом:

http://expres.ua/news/2016/08/13/197808-intensyvna-robota-kompyuterom-bezslidno-ne-mynaye

 

Переглядів: 567 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 00:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024