Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Серпень » 16 » На Сумщині відбулися Всеукраїнські навчання загонів швидкого реагування ТЧХ України
12:38
На Сумщині відбулися Всеукраїнські навчання загонів швидкого реагування ТЧХ України

 

ТРЕНІНГ  У  РОМНАХ

 

 

     

     11-14 серпня на базі полігону Міжрегіонального

     центру швидкого реагування ДСНС України

     (м. Ромни Сумська обл.) відбулися Всеукраїнські

     навчання Товариства Червоного Хреста України

 

 

 

 

 

 

Такі навчання вже стали традиційними і проводяться кожного року. У цьогорічних заходах, що тривали 4 дні, і включали у себе відпрацювання теоретичних та практичних навичок, зокрема при наданні допомоги постраждалим в умовах дорожньо – транспортної пригоди на залізничному переїзді та аварії у торгівельному центрі, взяли участь близько 100 волонтерів. Вони діяли у складі загонів швидкого реагування, що прибули на Сумщину з усіх куточків України.

 

 

 

 

Львівська делегація складалася з 4 осіб. Як ми уже повідомляди, 11-12 серпня вони були учасниками семінарських занять, які провело Головне управління ДСНС в Сумській області на дуже високому рівні. Тут його учасники дізналися про роботу штабу цивільного захисту, про те, як він працює у польових умовах, побачили грунтовну документальну кінострічку про життя рятувальників у свята і будні їх нелегкої професії.

 

 

 

 

Господарі всеукраїнського тренінгу підготували відповідним чином навчально – тренувальну базу для проведення практичних тренувань, а також організували показ взаємодії та роботи штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. У якості оглядачів були запрошені представники Німецького товариства міжнародного співробітництва з підтримки України у надзвичайних ситуаціях  «Deutsche Gesellschat für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH».

 

 

 

 

Місцем проведення тренінгу була обрана база підрозділу рятувальників, який має у своєму арсеналі на навчально  - тактичному полігоні змодельовані різні види надзвичайних ситуацій. Волонтери Червоного Хреста тут проходили вишкіл у травні. Тоді тренінг відбувся у вужчому колі. Крім загону швидкого реагування Сумської ОО ТЧХУ, тоді вправлялися на полігоні у наданні долікарської допомоги волонтери з Борисполя, Лисичанська, Куп'янська і Харкова. 

 

 

 

 

Впродовж трьох днів лив дощ. Але він не міг пригасити ентузіазму, з яким учасники тренінгу вправлялися у наданні першої домедичної допомоги в умовах, максимально наближених до реальних ситуацій.

 

Довідково:

 

Докладніше про цю подію див. - http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=2150

Про тренінг, який проходив 14-15 травня п.р. на полігоні ДСНС у Ромнах, опубліковано статтю Галини Саган у «Віснику Червоного Хреста України», №2, 2016, с.24-14.

 

 

Фото – прес-служби ДСНС та учасників навчань

 Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

   

Переглядів: 647 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024