Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Серпень » 17 » У Запоріжжі облаштовують місця для проживання внутрішньо переміщених осіб
08:43
У Запоріжжі облаштовують місця для проживання внутрішньо переміщених осіб

 

ДОСЛІДЖЕННЯ  КАНАДСЬКИХ  ФАХІВЦІВ

 

 

       

       У Запоріжжі облаштовують місця для

       проживання внутрішньо переміщених осіб

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Запорізькому краї найчастіше внутрішньо переміщені особи (ВПО) залишаються жити в обласному центрі, Мелітополі та Бердянську. Всього, за даними регіонального штабу з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей і переселенців із зони проведення збройного конфлікту на сході України, нині у Запорізькій області проживають 68 514 ВПО, з них 9600 - чоловіків, 20 967 - жінок, 17 239 - дітей, 20 908 - пенсіонерів та інвалідів.

 

 

До Запорізької області в середньому з тимчасово окупованої території та зони проведення збройного конфлікту на сході України  щодня прибувають до 10 -15 осіб, тим часом до свого постійного місця проживання повернулися близько 7000 осіб. Як правило, найбільше до регіону прибувають жінки та діти. Певна кількість ВПО залишилися жити в Запорізькій області, люди влаштувалися на роботу, знаходять постійну домівку, деякі розпочали власний бізнес.

 

 

Наразі в області є вільні місця для поселення. У модульному містечку міста Запоріжжя залишається ще 177 вільних місць. Також ВПО отримують житло в гуртожитках міст та сіл. Загалом в області у гуртожитках та модульному містечку нині майже 330 вільних місць. Регіональний штаб з питань соцзабезпечення та тимчасового розміщення сімей і переселенців із зони проведення АТО, що функціонує при Головному управлінні ДСНС України в Запорізькій області, співпрацює з Товариством Червоного Хреста України, місцевим центром допомоги вимушеним переселенцям, міжнародними організаціями та волонтерами.

 

 

Нещодавно проблеми і перспективи соціальної та економічної адаптації ВПО обговорили учасники «круглого столу», організованого Проектом «ПРОМІС» та Департаментом соціального захисту Запорізької ОДА. Справа в тому, що в Запорізькій, Вінницькій, Івано-Франківській та Полтавській областях у межах Проекту Федерації канадських муніципалітетів «Партнерство для розвитку міст» було проведено дослідження та на його основі вироблено практичні рекомендації щодо вдосконалення соціальної та економічної інтеграції ВПО.

 

 

Як зазначила автор дослідження, доктор географічних наук Валентина Смаль, через використання різних методик у статистиці щодо ВПО фігурують різні дані. Тому, на думку вченої, треба навести лад у статистиці, щоб мати картину стосовно віку, статі, потреб у навчанні та працевлаштуванні. Тільки на основі достовірної інформації можна виробити стратегію адаптації внутрішньо переміщених осіб.

 

 

За останніми даними, Запорізька область є однією з найбільш насичених за концентрацією вимушених переселенців і посідає п’яте місце серед регіонів України. Із загальної кількості приблизно 40% оселилися в Запоріжжі. На 10 тисяч корінного населення припадає 679 переселенців - за цим показником область четверта.

 

 

Дослідники також проаналізували стан надання соціальних послуг, послуг із працевлаштування, успішних практик соціально-економічної інтеграції переселенців в окремих областях. З урахуванням цього, а також кращого світового досвіду розв’язання проблем переселенців вироблено рекомендації для органів місцевої влади, громад, освітніх закладів, місцевого бізнесу, громадських організацій тощо, які допоможуть соціально-економічній адаптації ВПО та їх інтеграції в нові громади.

 

 

 

Фото - ukurier.gov.ua

За джерелом:

http://ukurier.gov.ua/uk/news/u-zaporizhzhi-oblashtovuyut-miscya-dlya-prozhivann/

 

Переглядів: 604 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 02:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024