Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Серпень » 21 » Міжнародний молодіжний табір Червоного Хреста у с. Брюховичі біля Львова: День – 3
21:50
Міжнародний молодіжний табір Червоного Хреста у с. Брюховичі біля Львова: День – 3

 

ЛИЦАРІ  МИЛОСЕРДЯ

 

 

         

          В неділю, 21 серпня, у Міжнародному

          молодіжному таборі Червоного Хреста

          у с. Брюховичі біля Львова відбулися цікаві

          заходи: і навчання, і фотовиставка, і гарна

          культурна програма, яка плавно перейшла

          у годину дозвілля

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розділ І. Семінари

 

 

 

 

 

Основні теми, які розглядаються на семінарах, лекторіях та в рольових іграх у Таборі, - це проблематика роботи волонтерів Червоного Хреста з переселенцями та мігрантами.

 

 

 

 

 

Учасникам Табору в неділю були запропоновані семінари «Поділись своєю історією» та «Хто такі біженці, звідки вони приходять?»

 

 

 

 

 

Координатор молодіжних програм ТЧХ України Марина Кожедуб звернула увагу присутніх на проблему внутрішньо переміщених осіб зі сходу України, яка породжена збройним конфліктом і потребує комплексного вирішення, як у соціальному плані, так і в царині психологічної допомоги виходу зі стресової ситуації. Вона охарактеризувала перші здобутки Червоного Хреста і наголосила на гострих проблемах, які ще потребують свого вирішення.

 

 

 

 

 

 

Мадс Остергард, координатор програм Червоного Хреста Данії в Україні, розповів про підтримку, яку молодь його країни надавала і надаватиме переселенцям зі сходу України. Зупинився на проблемі біженців з Близького Сходу, з якою зіткнулися гуманітарні і державні організації в країнах - ЄС.

 

 

 

 

 

 

Присутні розповіли на семінарах про позитивний досвід, який нагромадив Червоний Хрест їхніх країн у роботі з переселенцями і мігрантами.

 

 

 

 

 

Слухачі обох семінарів були активними і задавали лекторам чимало запитань, на які отримали ґрунтовні відповіді.

 

 

Розділ ІІ. Фотовиставка

 

 

 

 

 

Харків'яни привезли у Брюховичі фотовиставку, яка стала візуальним підтвердженням тем, що розглядалися на семінарах. Вона була присвячена труднощам життя переселенців зі сходу України.

 

 

 

 

 

Впродовж усього липня переселенці надсилали у Харків в Червоний Хрест свої фотографії з описом сюжетів, зображених на знімках. Ці фотоісторії розміщали для загального ознайомлення у соцмережах під рубрикою «ФотоПовість». На початку серпня був визначений переможець і нагороджений шоколадним тортом.

 

 

 

 

 

Щоб кращі роботи переселенців потрапили до Брюхович, подбали члени молодіжної ланки Харківської ОО ТЧХ України Станіслава Петлиця та Максим Жариков. Вони сформували з них гарну експозицію з докладними поясненнями і продемонстрували у холі готелю «Валентина» учасникам Табору.

 

 

 

 

 

Високу оцінку фотовиставці дав Мадс Остергард, посланець Червоного Хреста Данії.

 

 

 

 

 

 

Голова Львівської ОО ТЧХ України Валентин Мойсеєнко, ознайомившись з експонатами виставки, сказав, що вона дуже ґрунтовна і потрібно у харків'ян переймати передовий досвід у цій копіткій справі.

 

 

 

 

 

Глядачів зачарував знімок «Від усмішки стане світліше всім», на якому  литовська актриса  Юстіа Кулакоускайте в образі клоунеси спілкується з дитиною з обмеженими можливостями. Сміх - це принцип психотерапії. Клоуни з організації «Міжнародний червоний ніс» (RED NOSES ClowndoctorsInternational) провели чотири дні в Маріуполі, щоб показати розважальне шоу дітям з обмеженими можливостями.

 

 

 

 

 

Серія  фотографій "Сильні разом" також привертала увагу аудиторії. Автор знімків написала у поясненні: "У цій серії представлені фотографії моїх найрідніших і найближчих мені людей: мама, батько, бабуся і 3х - річна дочка, доросла і серйозна не за віком.

 

 

 

 

 

 

Ми переселенці з м. Горлівки Донецької області. Події на сході України змусили нас покинути свій влаштований побут, залишити родичів, друзів, свої звички і надії, виїхати в глухе село подалі від пострілів і артобстрілів, тулитися вп'ятьох в маленькому дачному будиночку з 2-х кімнат з пічним опаленням і щілинами у вікнах та стінах товщиною "в палець". Ці події назавжди залишаться в нашій пам'яті. Туга за домом не вгамовується навіть по тому вже 2 роки. Але ми впоралися, як би не було нам важко. Ось тільки очі ... в них залишилося все: і перші вистріли, і страх, і образа, і біль, і нерозуміння "чому", і ночі, проведені в підвалі багатоповерхівки під розкотистий супровід «Градів»...

 

 

 

 

 

 

Саме там я вперше побачила як плаче моя 83х-річна бабуся, плаче від горя, болю і безвиході, і в голові бринять її слова: "Господи, та за що таке? .. одну війну пережила дитиною, а в старості другу застала". Це був перший і останній раз, коли я бачила, як вона плаче. Ми поїхали. Стали сильними.

 

 

 

 

 

 

Навіть дочка моя доросла не за віком, серйозна. Мамина, бабусина і дідусева помічниця у всьому. Їй було рік і 3 місяці, коли все це почалося. Вона не пам'ятає свій будинок, свої улюблені на той момент іграшки і ліжечко з рожевим балдахіном, але чітко знає, що наш будинок у м. Горлівка. І питає дідуся: "Ми скоро поїдемо додому?" Якби ми знали відповідь ..."

 

 

 

Розділ ІІІ. Культурна програма

 

 

 

 

 

Вечором, коли навчальна програма була вичерпана, прийшла черга культурного обміну. Відкрили її всім на радість Марина Кожедуб і Мадс Остергард.

 

 

 

 

 

Кожна з делегацій Червоного Хреста представила учасникам міжнародного Табору свою країну сувенірами, піснями і танцями.

 

 

 

 

 

Делегати Австрійського Червоного Хреста крім представлення своєї країни, показала себе гарними танцюристами.

 

 

 

 

 

Австрійці взялися навчити всіх волонтерів Червоного Хреста танцювати знаменитий «Віденський вальс».

 

 

 

 

 

 

 

Волонтери Червоного Хреста з України забавляли гостей коломийками, народною піснею «Чичері-Кучері», і, звичайно, традиційним гопаком.

 

 

 

 

 

 

Грузини і болгари показали не тільки культурну програму, але і запросили присутніх покуштувати смак їх домашніх виноградних вин.

 

 

 

 

 

 

Вечір, присвячений культурному обміну між делегаціями, видався дуже вдалим, веселим, пройшов у щирій, теплій атмосфері.

 

 

 

 

 

 

Без сумніву, таке дозвілля посприяло  тіснішому знайомству один з одним, а також народженню відчуття того, що хоч  всі учасники Табору прибули з різних країн, але вони роблять одну і ту ж справу - служать людям у потребі.

 

 

 

 

Фото - Владислава Шелокова, Ірини Апостолюк, прес-служби Харківської ОО ТЧХ України

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 619 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024