Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Серпень » 23 » Міжнародний молодіжний табір Червоного Хреста у с. Брюховичі біля Львова: День – 5
21:47
Міжнародний молодіжний табір Червоного Хреста у с. Брюховичі біля Львова: День – 5

 

ЕКСКУРСІЯ  ДО ЛЬВОВА

 

 

 

 

       Міжнародний молодіжний табір Червоного

       Хреста у с. Брюховичі біля Львова: День – 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Львів, як відомо, місто-приваба для туристів. Магнетичним виявився він і для учасників міжнародного молодіжного Табору у с. Брюховичах. Тож 23 серпня було вирішено, що цей день повністю буде присвячений екскурсіям по місту.

 

 

 

 

 

 

«Ми домовилися між собою, що ці екскурсії не будуть хаотичними, як у звичайних туристів, а цілеспрямованими: присвяченими як історії міста, так й історії міграційних процесів у цьому регіоні», - пояснила Марина Кожедуб, координатор молодіжного руху ТЧХ України.

 

 

 

 

 

 

Її пропозицію підтримав і Валентин Мойсеєнко, голова Львівської ОО ТЧХ України. «Якщо Зелений Клин і Кубань освоювали, переважно мешканці зі сходу України, то тут була така потужна еміграція у ХІХ, на початку ХХ століття за океан, що це дозволило заснувати у Канаді, США, Бразилії та Аргентині потужну українську діаспору», - пояснив свою думку куратор Табору.

 

 

 

 

 

 

Більшість учасників міжнародного Табору – студенти. Вони люблять подорожувати. Були у багатьох країнах. А дехто з них з 1 вересня поїде навіть вчитися за кордон. Тож Львів їх цікавив насамперед, як місто, що є своєрідним «вікном України в Європу», де починаються і закінчуються сучасні міграційні процеси трудових емігрантів з нашої країни на Захід.  

 

 

 

 

 

 

Екскурсанти побували на Високому Замку. Оглянули панораму міста з найвищої його точки. Зробили колективний знімок на пам'ять.

 

 

 

 

 

 

 

Потім спустилися вниз і зайшли по дорозі у Домініканський собор. Тепер це греко-католицька церква Святої Євхаристії - архітектурна пам’ятка  пізнього бароко з оригінальним скульптурним оздобленням.

 

 

 

 

 

 

 

Монастир домініканів на цьому місці заснували ще у XIII столітті на прохання дружини українського князя Лева Даниловича, угорської принцеси Констанції, яка була католичкою і на чужині тужила за своєю вірою. Від XV і до середини XVIII століття тут стояв костел, збудований у готичному стилі.
 

 

 

 


 

 

 

У цьому костелі і на площі перед ним 1559 року розігралася справжня війна за наречену з використанням артилерії і всіх тонкощів військової стратегії. Магнат Лукаш Ґурка добивався видачі з монастиря своєї, як він уважав, законної дружини – найбагатшої спадкоємиці Речі Посполитої, Гальшки Острозької, яка заховалася за стінами домініканського монастиря. Під час військових дій на декілька тижнів припинилася вся торгівля у Львові, а роздратований король наказав припинити війну. Врешті було перерізано водогін, що вів до монастиря, і таким чином облога закінчилася: Гальшку видали Лукашеві.

 

 

 

 

 

 

Приємно було посидіти у скверику, де тіні минулого свідчать про вічність буття.

 

 

 

 

 

Оперний театр ім. Соломії Крушельницької – не  оминули увагою екскурсанти.

 

 

 

 

 

 

У центрі Львова можна сфотографуватися з казковими середньовічними персонажами. Це так незвично, і дуже приємно, коли буваєш у місті Лева вперше.  

 

 

 

 

 

 

Але що то за екскурсія, якщо ти не побував на фабриці кави. Особливо, коли є можливість купити цілі пакети пахучої, як свідчить реклама, «Віденської кави».

 

 

 

 

 

 

У вечері на екскурсантів чекав імпровізований кінозал і дискусійний клуб, де можна було поділитися своїми враженнями з колегами, почути їх думку про побачене.

 

 

 

 

 

 

Завтра знову напружений робочий день, присвячений пошукам нових методик і прийомів роботи Червоного Хреста з вимушеними переселенцями, мігрантами і біженцями.

 

 

 

 

 

 

Фото – учасників екскурсії у Львів

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

      
 

 

 

Переглядів: 676 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 02:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024