Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Серпень » 23 » У Дніпрі проводять майстер-класи, як надавати першу допомогу на воді
21:47
У Дніпрі проводять майстер-класи, як надавати першу допомогу на воді

 

 

ВЧАТЬ  ПОРЯТУНКУ НА ВОДІ

 

 

 

ГУ ДСНС із залученням загону швидкого

реагування Червоного Хреста проводить

майстер-класи для населення для того,

щоб вони навчилися надавати першу домедичну

допомогу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-секретар Державної служби надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській області Дарина Гречіщева повідомила на прес-конференції «Статистика та профілактика нещасних випадків на воді. Як здійснюється взаємодія з волонтерськими організаціями, як надавати першу допомогу на воді? », яка відбулася 19 серпня в прес-центрі ІА « МОСТ-ДНІПРО », що з початку року на водоймах Дніпропетровської області загинуло майже 60 осіб, з них 5 дітей.

 

«У Дніпропетровській області з початку року ГУ ДСНС в Дніпропетровській області здійснено понад 8 тис. оперативних виїздів, серед них 4.803 виїздів на ліквідацію пожеж та 63 виїзду з нагоди порятунку людей на воді. В результаті нещасних випадків на водоймах регіону загинуло 57 осіб, з них 5 дітей. Врятовано 10 людей, серед яких 3 дітей », - повідомила вона.

 

За її словами, смертельні випадки виникають в місцях невстановлених, необладнаних для купання, а також через порушення городянами елементарних правил безпеки.

 

Також вона повідомила, що в м. Дніпрі регулярно проводяться майстер-класи для городян з порятунку людей на воді.

 

«ГУ ДСНС із залученням загону швидкого реагування Червоного Хреста проводить майстер-класи для населення для того, щоб вони подивилися і самотужки спробували, і навчилися надавати медичну допомогу: як витягти людину з води, надати невідкладну допомогу і розуміли, що відпочивати необхідно з розумом. Групи формуються по мірі наповнення, управління надає технічну базу, виїжджає на острів, де є рятувальна база і на воді, під наглядом досвідчених рятувальників проводять майстер-клас. Для прийняття участі в майстер-класах необхідно зареєструватися за телефонами: (056) 371-29-35, (067) 561 28 14 Оксана », - розповів Гречіщева.

 

За її словами, основні вимоги до волонтерів, вік від 18 років.

 

Волонтер загону швидкого реагува Червоного Хреста Дніпропетровщини Оксана Велика зазначила, що вони регулярно патрулюють як офіційні, так і неофіційні пляжі. І роблять вони це для того, щоб розповісти людям, як надавати першу домедичну допомогу.

 

Патронажна сестра милосердя Жовтневого району м. Дніпра Світлана Кірчатова розповіла, що вони регулярно проводять заняття зі школярами і студентами щодо того, як себе потрібно поводити на воді.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.litsa.com.ua/show/a/31475

 

 

Переглядів: 619 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 01:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024