Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Серпень » 26 » Міжнародний молодіжний табір Червоного Хреста у с. Брюховичі біля Львова: День – 8
21:28
Міжнародний молодіжний табір Червоного Хреста у с. Брюховичі біля Львова: День – 8

 

ПАМ'ЯТНИЙ  СУВЕНІР

 

 

 

      

Міжнародний молодіжний табір Червоного

Хреста у с. Брюховичі біля Львова: День – 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Неухильно збігає час діяльності Міжнародного молодіжного Табору у с. Брюховичі поблизу Львова. Багато побачено, відкрито для себе, але і чимало витрачено сил. Тож замість гри «Молодь в бігу» вирішили продовжити семінар на тему культури.

 

 

 

 

 

 

На цей раз обійшлися без гіда. Кожна делегація по черзі представляла своє бачення культури. Сказане, підкріплювала малюнками, таблицями, графіками.

 

 

 

 

 

 

Як і у попередні дні, процесом вправно керувала координатор молодіжного руху у Товаристві Червоного Хреста України Марина Кожедуб. Тільки одна переміна: тепер вона у віночку, придбаному на ринку у Львові, який  робить її більше схожою на образ оспіваної у піснях Марусі Чурай. І аж подив бере, коли новітня «Маруся» звернеться до кого-небудь англійською мовою.

 

 

 

 

 

 

У цей перед фінальний день куратор Табору, голова Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентин Мойсеєнко вирішив кожній делегації подарувати пам'ятний сувенір: книгу німецького фотожурналіста, волонтера Німецького Червоного Хреста Тілля Майєра «Червоний трикутник:важке життя», яка присвячена спогадам колишніх львівських в'язнів фашистських концтаборів під час Другої світової війни.

 

 

 

 

 

 

У вступному слові Валентин Онисимович розповів про історію написання цієї книги, а також про багатолітню дружбу з її автором, Тіллем Майєром, котрий впродовж 15 років тримає контакт з Червоним Хрестом Львівщини і щомісяця передає по 1500-2000 євро керівництву МСЦ Львівської ОО ТЧХУ для придбання ліків і продуктових наборів для героїв своєї книги. Ці кошти він заробляє гонорарами за публікації, у яких йдеться про сучасних знедолених Львіщини, підопічних Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

Дехто з делегатів уже чув про цю книгу, тому що про неї ми неодноразово писали на своєму сайті. А дехто бачить цю книгу вперше, як, наприклад, керівник делегації Червоного Хреста Австрії Матяс.

 

 

 

 

 

 

Вперше цю фотокнигу - альбом бачить і керівник грузинської делегації Червоного Хреста. Та вона дуже рада, що є така нагода ближче познайомитися з життєвими історіями підопічних Червоного Хреста Львівщини.

 

 

 

 

 

 

З вдячністю прийняла подарунок керівник Червоного Хреста Латвії.

 

 

 

 

 

 

"Дуже приємно привезти зі Львова додому такий сувенір", - подякував за подарунок керівник делегації Болгарського Червоного Хреста

 

 

 

 

 

 

"Ми гордимося тим, що у наших рядах є такий волонтер, як Тілль Майєр", - сказала керівник делегації Червоного Хреста Німеччини.

 

 

 

 

 

Побоювання керівника делегації Товариства Червоного Хреста України, що до них не дійде черга, виявилися марними. Він дуже зрадів такому пам"ятному сувеніру і сказав, що на Тілля Майєра чекають також і на сході України.

 

 

 

 

Проблема переселенців – це, майже завжди, результат війни або збройного конфлікту. Зрідка – наслідок стихійного лиха або зміни клімату. Але що не було би причиною цього ганебного явища, а з ними треба працювати тепер і сьогодні. Бо крім того мільйона з хвостиком внутрішніх переселенців зі сходу України, треба додати сюди і тих 50 мільйонів біженців, котрі розсіяні зараз по цілому світу.

 

 

 

 

 

 

"Червоний Хрест якраз і покликаний допомагати справитися з цією проблемою. І дуже правильно, що діяльність Міжнародного молодіжного Табору у с. Брюховичах, скерована саме на цю проблематику, яка заторкнула майже кожну країну у світі", - сказав представник з Червоного Хреста в м. Маріуполі Олексій Гаврилець. А він знає, що говорить, адже на початку року був учасником семінару. з проблем психо-соціальної підтримки переміщених осіб, який впродовж двох днів проводив Червоний Хрест Вірменії у Єревані для українських колег.

 

 

 

  

 

 

Турбот у куратора Табору Валентина Мойсеєнка і в координатора його роботи Марини Кожедуб - чимало. Ось, наприклад, завтра учасники міжнародного молодіжного Табору починають роз’їздитися по домах. Першою покине здружений колектив молодих волонтерів – червонохрестівців з 6 країн Європи, делегація Болгарського Червоного Хреста. Скажімо ж їм дружно: «Щасливої дороги, друзі! Хай вам щастить у подоланні проблем, про які йшлося на семінарах , тренінгах і рольових іграх у с. Брюховичах!»

 

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 761 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024