Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Серпень » 26 » У Мінську погодили безстрокове припинення вогню в зоні збройного конфлікту на сході України з 1 вересня
21:29
У Мінську погодили безстрокове припинення вогню в зоні збройного конфлікту на сході України з 1 вересня

 

КРОКИ  ДО МИРУ

 

 

 

     У Мінську погодили безстрокове припинення

     вогню в зоні збройного конфлікту на сході

     України з 1 вересня

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Мінську Тристороння контактна група за участю представників угруповань, які тимчасово контролюють окремі райони Донецької і Луганської областей, заявила про необхідність безстрокового припинення вогню на українському Донбасі у зв’язку з початком нового навчального року.

 

 

Про це повідомила у п’ятницю 26 серпня прес-секретарка представника України в Тристоронньої контактній групі, колишнього президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

 

 

“Тристороння контактна група за участю представників ОРДЛО заявила про необхідність повного безстрокового припинення вогню на Донбасі з 1 вересня 2016 року. У цей день розпочнеться новий навчальний рік”, – написала вона в своєму Facebook.

 

 

Оліфер зазначила, що тільки на підконтрольній Україні частини Донбасу в школи і дитсадки підуть понад 150 тисяч дітей.

 

 

“Ми наполягаємо: усі діти Донецької і Луганської областей, незалежно від місця проживання, мають право на турботу і безпеку. Саме тому Україна наполягає на повному припиненні вогню. Українська сторона послідовно виконує Мінські угоди, і закликає Російську Федерацію і ОРДЛО не порушувати взяті на себе зобов’язання і з 1 вересня 2016 року всі-таки припинити стріляти”, – йдеться в її повідомленні.

 

 

Прес-секретарка Кучми наголосила, що безпека є ключовою складовою для вирішення всіх проблем політичного, гуманітарного і економічного характеру.

 

 

“Стійкий режим тиші, відведення важких озброєнь і підтвердження цього відводу СММ ОБСЄ, – є основою для повноцінної реалізації перших і ключових пунктів Мінських домовленостей, а також повернення Україні контролю за українсько-російським державним кордоном”, – повідомила вона.

 

 

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронньої контактній групі Донбасом Мартін Сайдік в свою чергу наголосив, що заява про необхідність безстрокового припинення вогню в зв’язку з початком нового навчального року, починаючи з півночі 31 серпня – “це дійсно спільна ініціатива всіх сторін тристоронньої контактної групи”, передає “Інтерфакс-Україна“.

 

 

“Я особисто закликаю всі сторони висловити свою підтримку цієї заяви на вищому рівні”, – сказав він на прес-конференції у п’ятницю 26 серпня в Мінську.

Він звернув особливу увагу на слово “безстрокове” щодо режиму припинення вогню і нагадав, що рівно рік тому така ініціатива також висувалася і в цілому була реалізована: “Ми повинні зробити це знову. Сподіваюся на підтримку ЗМІ у цьому питанні”.

 

 

“Звертаю увагу на те, що мова йде про безстрокове припинення вогню. Треба, щоб вересень став самим тихим і безпечним місяцем, як це було минулого року”, – сказав він.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://gazeta.lviv.ua/2016/08/26/u-minsku-pogodili-bezstrokove-pripinennya-vognyu-v-zoni-ato-z-1-veresnya/

 

 

Переглядів: 558 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 16:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024