Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Серпень » 28 » У Харкові відбулася донорська акція під егідою Товариства Червоного Хреста (ВІДЕО)
16:45
У Харкові відбулася донорська акція під егідою Товариства Червоного Хреста (ВІДЕО)

 

 

МИЛОСЕРДЯ  ДОНОРІВ  КРОВІ

 

 

Волонтери Червоного Хреста організували

адресний збір крові і її компонентів для

онкологічного центру в Помірках

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В силу специфіки свого контингенту пацієнтів, цей лікувальний заклад в такій допомозі має потребу для порятунку їх життя - постійно:

 

 

 

 

 

 

Здати кров може будь-хто із здорових харків'янин у віці від 18 до 60 років. Студенту ХНУРЕ Миколі Трушевський 24 роки, але він вже донор зі стажем. Сьогодні вирішив поділитися своєю плазмою. Каже, мета одна - допомогти іншим людям стати здоровими.

 

Микола Трушевський – донор:

 

Коли прийшов здавати кров перший раз, у мене такий адреналін був - я здаю кров, на таких віражах... Ну а зараз потихеньку це відчуття слабшає, в принципі. Здав і здав, і пішов у своїх справах. Тобто це вже у мене як звичайна робота.

 

Перед здачею крові Микола проходить медичний огляд. Лікарі перевіряють - чи в порядку рівень гемоглобіну і вимірюють тиск. Потім в спеціальній їдальні кожного донора чекає особливе меню: теплий солодкий чай і свіжий хліб. Це все, що можна їсти перед процедурою.

 

Владислав Каминін - координатор донорської програми Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України:

 

Сьогодні ми здаємо кров для харківського онкологічного центру в Помірках. Після того, як група наших донорів здасть кров, ми зберемо у кожного талони і передамо їх завідуючій онкологічного центру.

 

У Харківському обласному центрі служби крові щодня приймають близько 30 осіб, але наголошують - організація потребує постійного поповнення резерву кадрових донорів. Для стабільної роботи центру потрібно близько 120 доз крові в день.

 

Юрій Верховенко - завідувач відділом комплектування донорських кадрів Харківського обласного центру служби крові:

 

Зараз в Харківській області близько 5 тисяч осіб, котрі є постійними кадровими донорами плазми, тромбоцитів, рідкісних груп крові і в цілому просто донорів крові. Тобто, це люди, які пов'язали своє життя зі службою крові. Вони, багато хто з них вже отримали звання «Почесного донора України». Тобто, вони здали 40 і більше разів донорську кров, або 60 і більше разів донорську плазму.

 

За віком і станом здоров'я людей поступово видаляють з резерву, кажуть в центрі крові. При цьому не всі нові донори підходять для апаратного збору плазми і тромбоцитів через поганий венозний доступ.

 

Аліна Потапенко - лікар відділу заготівлі крові:

 

При заготівлі плазми в автоматичному режимі плазма забирається у донора під дією центрифуги, а клітини крові, які залишаються, вони повертаються донору за тією ж системою в ту ж вену. Через це повинні бути у донора хороші вени.

 

Наступна акція під егідою Червоного Хреста відбудеться через місяць і буде приурочена до Міжнародного дня миру. Збирати кров будуть для 16-ї лікарні.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.objectiv.tv/260816/132060.html

 

Переглядів: 570 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 03:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024