Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 2 » Комариний вірус охоплює нові території
10:26
Комариний вірус охоплює нові території

 

НЕБЕЗПЕЧНІ  КОМАХИ

 

 

       

       Випадки передачі вірусу Зіка зафіксовані

       в 72 державах. Про це заявили у ВООЗ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За останній тиждень передача вірусу вперше була зареєстрована на Британських Віргінських островах.З лютого 11 країн заявили про наявність свідчень передачі вірусу Зіка від людини до людини.

 

 

Влада 20 держав і територій поінформували ВООЗ про те, що ними виявлено випадки мікроцефалії або інших відхилень у розвитку центральної нервової системи в зв'язку із зараженням вірусом Зіка.

 

 

Американські фахівці повідомили про 16 пов'язаних із зараженням цим вірусом випадках народження дітей з мікроцефалією і про п'ять викиднів. Особливу увагу ВООЗ приділяє майбутнім Паралімпійським іграм, що відбудуться з 7 по 18 вересня в Ріо-де-Жанейро.

 

 

Вірус Зіка цього літа міг поширитися на Європу, хоча ймовірність серйозного спалаху захворювання невисока, заявила Всесвітня організація охорони здоров'я.

 

 

За даними ВООЗ, найбільш схильні до поширення вірусу узбережжя Чорного моря в Росії і Грузії, а також острів Мадейра. Країни, де рівень небезпеки спалаху оцінюється як помірний, - Франція, Іспанія, Італія і Греція. У Великобританії ризик поширення вірусу малий. ВООЗ закликає владу країн знищити місця розмноження москітів та інформувати населення, особливо вагітних жінок - про негативні наслідки захворювання.

 

Спочатку вважалося, що вірус Зіка, який призводить до важких уроджених дефектів,  передається  через укуси однієї з різновидів москіта - Aedes aegypti, або комара жовтолихоманкового.

 

 

Однак пізніше з'ясувалося, що процес передачі захворювання більш складний. Вірус Зіка небезпечний для майбутніх матерів тим, що пов'язаний із серйозними вродженими вадами розвитку, у тому числі мікроцефалією у новонароджених дітей.

 

 

 

Фото – ERA/UPG

За джерелом:

http://expres.ua/news/2016/09/02/200739-komarynyy-virus-ohoplyuye-novi-terytoriyi

 

Переглядів: 565 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 01:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024