Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 2 » Медико-соціальному центру для людей, потерпілих від диктаторських режимів, Львівської ОО ТЧХУ – 20 років
14:56
Медико-соціальному центру для людей, потерпілих від диктаторських режимів, Львівської ОО ТЧХУ – 20 років

 

ЮВІЛЕЙ  ЗРІЛОСТІ

 

 

 

          Медико-соціальному центру для людей, 

          потерпілих від диктаторських режимів,

          Львівської ОО ТЧХУ – 20 років

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди 20-річчя діяльності Медико-соціального центру для людей, потерпілих від диктаторських режимів, Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України відбудуться урочистості. 

 

Передбачається, що 9 вересня о 12 год відбудеться зустріч підопічних МСЦ ЛОО ТЧХУ, - колишніх в"язнів фашистських концтаборів і гетто, репресованих сталінським режимом, одиноких малозабезпечених підопічних Червоного Хреста, котрі одержують медикаменти за Програмою Баденського Червоного Хреста "Медикаменти для малозабезпечених хворих Львова" з делегацією Німецького Червоного Хреста.

 .

На урочисті заходи з нагоди ювілею МСЦ Львівської ОО ТЧХ України прибуває делегація Баденського Червоного Хреста Німеччини у такому складі:

 

 

Йохен Глезер                -  Президент Земельного об"єднання Баденського Червоного Хреста

 

Біргіт Вілот-Захерер    -  виконавчий директор Баденського Червоного Хреста

 

Андреас Формела        -  заст.директора Баденського ЧХ, куратор Проекту

                                           "Медикаменти для підопічних ЧХ м.Львова"

 

Норберт Штольдт        -  колишній ініціатор та куратор Проекту "Медико-

                                           соц.центр", працівник Баденського ЧХ, теперішній

                                           активіст - пенсіонер Червоного Хреста Німеччини

 

Тілль Майєр                  -  німецький фотожурналіст, волонтер Червоного

                                            Хреста Німеччини, активний пропагандист

                                            найважливішого завдання Червоного Хреста –

                                            поширення гуманітарних принципів і подальший

                                            розвиток гуманітарного міжнародного права,

                                            благодійник МСЦ ЛОО ТЧХУ.

 

Гендрік Стефенс         -   німецький журналіст, благодійник, волонтер Червоного Хреста Німеччини.

 

 

На зустріч запрошені активісти Товариства Червоного Хреста України, представники влади та громадськості, котрі співпрацюють з Львівською обласною організацією ТЧХ України.

 

 

Довідково:

 

В 1996 році з ініціативи Баденського Червоного Хреста Німеччини у Львові започаткував свою діяльність Медико-соціальний центр для людей, потерпілих від диктаторських режимів Третього Рейху (МСЦ) Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста Ук5раїни.

 

Це був спільний Проект Товариства Червоного Хреста м.Львова та  Баденського Червоного Хреста Німеччини. Проект  можна назвати успішним так, як він був розрахований на 8 років, але працює уже 20! 

 

Підопічними МСЦ є колишні в'язні фашистських концтаборів, гетто, репресовані сталінським режимом та одинокі люди похилого віку, інваліди, котрі територіально близько проживають до офісу МСЦ.

 

Підопічні МСЦ за призначенням лікаря одержують медичні процедури, виконуються масажі, вимірювання та контроль артеріального тиску, перев'язки, ін'єкції. До немобільних одиноких хворих медсестри Червоного Хреста приходять додому для виконання лікарських призначень.

 

Не зважаючи на те, що Проект МСЦ, який фінансувався німецькими партнерами перших 8 років свого існування, а зараз функціонує за рахунок коштів Львівської обласної організації Товариства, Баденський Червоний Хрест протягом всього часу фінансово підтримує гуманітарні акції, які проводяться  обласною організацією Львівщини.

 

За фінансовою підтримкою Баденського Червоного Хреста протягом 5 років діє новий Проект "Медикаменти для малозабезпечених хворих підопічних Червоного Хреста м.Львова". Щомісячно на придбання медикаментів для хворих підопічних надходять з Німеччини кошти в сумі 1,5 тис.евро. З серпня 2016 року 30  малозабезпечених підопічних  одержують продуктові набори, на які виділяється 500 євро на місяць.

 

Три останні роки в Медико-соціальному центрі Червоного Хреста надаються послуги - прання білизни підопічним. Обладнання для прання і сушки білизни придбане Баденським Червоним Хрестом.

 

Фінансова підтримка Медико-соціального центру стала можливою, завдячуючи людям - благодійникам Німеччини, котрі згуртувалися довкола ідеї "Допомагати іншим - приносить задоволення".

 

Велику допомогу надає МСЦ німецький фотожурналіст, волонтер Німецького Червоного Хреста, який своїми репортажами про  підопічних Львівського Червоного Хреста збирає у себе на Батьківщині кошти для підтримки наших краян.

 

В МСЦ працює група «Активність - у віці». Її члени 2 рази на місяць збираються для спільного проведення часу, спілкування, співів, спогадів.

 

Працюють  у МСЦ - фітокуток, тренажери, ліжко СЕРАГЕН.

 

Важливим завданням наших підопічних - стало  донесення до молоді правдивих фактів про Другу світову війну, диктаторських режимів, які її спровокували і вели з 1 вересня 1939 р. до 2 вересня 1945 р., щоб наступні покоління не допустили, аби десь безправно ув'язнювали і знущались над людьми. Люди, які вижили у концтаборах, застерігають: не можна допускати , щоб людей безправно ув'язнювали.

 

Концентраційні табори Третього Рейху повинні попереджати сучасників: необхідно поважати Міжнародне гуманітарне право і Женевські Конвенції. Захист людей від масових вбивств і тортур – це сумне і важке завдання, надзвичайно актуальне сьогодні як в усьому світі, так й в нашій незалежній Україні.

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Ніна Добренька,

директор Медико - Соціального Центру  Львівської ОО ТЧХ України

 

 

 

Переглядів: 662 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 20:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024