Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 4 » Ватикан канонізував Матір Терезу
20:28
Ватикан канонізував Матір Терезу

 

ВЕЛИКА  ПОДІЯ  В  ІСТОРІЇ  ЦЕРКВИ

 

 

         

 

          Сьогодні Ватикан канонізував

          Матір Терезу Калькутську

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відому католицьку черницю, засновницю жіночої чернечої конгрегації "Сестри Місіонерки Любові", Матір Терезу ​​Калькутську долучили до лику святих Римсько- Католицької Церкви, передає УНН із посиланням на РІА "Новости".

 

 

Церемонія канонізації відбулася в неділю, 4 вересня, під час святкової меси на площі Святого Петра у Ватикані, яку очолив Папа Римський Франциск і на якій були присутні більше 100 тисяч віруючих з різних країн світу. На балконі Собору Святого Петра з нагоди причислення матері Терези до лику святих був розміщений плакат із зображенням блаженної монахині зі складеними на грудях руками.

 

 

Після того, як Папа Римський Франциск зачитав спеціальну формулу про долучення матері Терези до лику святих Римо-католицької церкви, багатотисячна юрба вірян зааплодувала.

 

 

Нагадаємо, італійські ЗМІ називають канонізацію матері Терези, яка померла в Калькутті 5 вересня 1997 року на 88-му році життя, одним з найбільш важливих подій позачергового Ювілейного року милосердя, оголошеного папою Франциском.

 

 

Довідково:

 

Канонізація Матері Терези – кульмінація Року Милосердя, який Ватіканом був оголошений 2016 р. на Різдво. На Пасху Папа Римський Франциск виступив з ініціативою зібрати  для переселенців зі сходу України гуманітарну допомогу  і закликав сторони до мирного вирішення конфлікту на Донеччині. Найвищий дипломатичний представник Святого Престолу Архієпископ Клаудіо Гуджеротті  з гуманітарною місією приїздив в Україну, зустрічався з представниками влади і керівництвом Червоного Хреста у м. Дніпрі, про що ми уже повідомляли (див. -  http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-02-26-7247 ).

 

 

Фото – з відкритих джерел в Іньернеті

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1599281-vatikan-kanonizuvav-matir-terezu

 

Переглядів: 596 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024