Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 4 » Через десять років після встановлення діагнозу "непліддя" жінка народила трійню
21:00
Через десять років після встановлення діагнозу "непліддя" жінка народила трійню

 

ПОМИЛКОВИЙ  ДІАГНОЗ

 

 

 

Новину про свою вагітність 34-річна британка

Донна Картер сприйняла з недовірою, пише

газета Експрес

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Адже після того, як десять років тому в неї діагностували полікістоз яєчників, лікарі запевнили, що завагітніти жінка не зможе. Донна каже, що змирилася із вироком і не зверталась за допомогою до репродуктологів. Натомість після повернення додому з Єгипту дізналася, що вже п'ятий тиждень вагітна, та ще й трійнею.

 

За перебігом вагітності стежили лікарі Королівського медичного центру в Ноттінгемі. За їх словами, такі випадки стаються один раз на мільйон.

 

На 32 тижні жінка відчула погіршення, тож через загрозу, яка виникла, було вирішено провести кесарів розтин. У результаті на світ з'явилось трійко немовлят, вага кожного становила більше як два кілограми. Тепер діти розвиваються добре, чим тішать не лише щасливу маму, але й лікарів.

 

У чому ж полягає секрет такого зцілення? Це медики свого часу помилились із діагнозом чи науці відомі не всі факти про резерви й можливості жіночого організму?

 

-- Такі випадки справді стаються, коли після полікістозу яєчників і діагнозу "непліддя" жінки вагітніли без застосування репродуктивних технологій, -- говорить Віталій Римаренко, лікар акушер-гінеколог вищої атестаційної категорії, завідувач жіночої консультації клініки.

 

Полікістоз яєчників може мати кілька стадій, при важкій (декомпенсованій) овуляція не відбувається, що й призводить до непліддя. Проте навіть при найгіршому перебігу подій може статися таке собі диво.

 

-- Медицина хіба визнає дива?

 

-- Усьому є логічне пояснення. Якщо жінка переживає позитивний стрес, яскраву емоцію, може відбутись спонтанна овуляція. Що найцікавіше, часто в таких випадках відбувається багатоплідна вагітність. Тому не потрібно впадати у відчай, навіть якщо вам поставили такий невтішний діагноз, як непліддя.

 

-- А скільком жінкам у нашій країні встановлюють такий діагноз?

 

-- За статистикою, кожна п'ята пара в Україні потерпає через непліддя, у 30% випадків до цього призводять проблеми з жіночим здоров'ям, -- розповідає професор Олександр Юзько, президент Української асоцiацiї репродуктивної медицини. -- Стається таке, зокрема, через інфекції, що передаються статевим шляхом. Ця проблема останнім часом набула просто таки масового характеру. Нерідко хворі не здогадуються про недугу, адже симптоми нагадують звичайну застуду. Тоді як серед наслідків -- непрохідність маткових труб.

 

 

Ще одна поширена проблема зі здоров'ям, через яку українки не можуть завагітніти, -- ановуляція.

 

 

Додам, що причиною 30% непліддя серед подружніх пар є негаразди з чоловічим здоров'ям. У ще 30% випадків непліддя діагностують в обох партнерів. А в 10% причини того, що пара не може зачати й народити дитину, залишаються нез'ясованими. у будь-якому разі не слід сприймати такий діагноз, як вирок. А випадок із британкою, яка завагітніла й народила, знаючи про власне непліддя, дуже обнадіює.

 

Автор - Лариса Пецух

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/news/2016/09/04/201073-desyat-rokiv-vstanovlennya-diagnozu-nepliddya-zhinka-narodyla-triynyu

 

Переглядів: 536 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 21:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024