Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 5 » Вісті з Криму: в школу - за підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста
14:16
Вісті з Криму: в школу - за підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста

 

ОСВІТУ – ВСІМ

 

 

 

Свята і будні червонохрестівців 

в Криму: в школу - за активної підтримки 

Міжнародного Комітету Червоного Хреста

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                            На знімку: Шкільний набір МКЧХ

 

Рятуючись від збройних конфліктів, люди завжди думають в першу чергу про своїх дітей і сім'ю. Докладаючи всіх можливих зусиль, вони намагаються захистити найменших і вразливих членів сім'ї і дати їм надію на гідне майбутнє. Міжнародний Комітет Червоного Хреста вважає своїм першочерговим завданням захист дітей, надання їм необхідної допомоги і турботу про них.

 

 

Зібрати дитину до школи - важке завдання для багатьох родин, переміщених в зв'язку з конфліктом на території України. Багато з них досі перебувають у важкій ситуації. Напередодні 1 вересня МКЧХ в тісній співпраці з Кримським Червоним Хрестом вирішив забезпечити дітей найнеобхіднішими канцелярськими товарами для успішного початку навчального року.

 

 

 

 

 

 

 

 

Люда і Марко познайомилися на пункті видачі шкільних товарів в Євпаторії. Вони обо йдуть до другого класу і чекають не дочекаються 1 сентября! Сьогодні вони розглядають шкільні набори, надані МКЧХ, і хочуть швидше зібрати свої портфелі і зустріти шкільних друзів. Марко мріє зустрітися з президентом якої-небудь країни і каже, що потрібно вчитися, щоб потім було про що з ним поговорити. Люда мріє стати співачкою і стати знаменитою на весь світ. Обговорюючи плани на майбутнє, вони відкривають свої шкільні набори та порівнюють, чи все у них однакове. Кажуть, що там є все необхідне. Залишилося тільки скласти все це в портфель, і можна вирушати в школу.

 

 

 

 

 

 

 

Яків отримує шкільний набір разом зі своєю молодшою ​​сестрою Оксанкою. У вересні він піде до другого класу, а сестричку поведе в перший. У школі йому в минулому році дуже сподобалося. Сподівається тільки, що в цьому році не з'явиться багато нових предметів, йому і колишньої домашньої роботи вистачало. Крім того, Яків розповідає, що в цьому році на ньому лежить подвійна відповідальність - не лише за себе, але і за сестру. Обіцяє, що обов'язково все їй в школі покаже і буде від всіх захищати. «А в сумочці я буду носити спеціальний футлярчик - він якраз для цього підійде, - каже Яків. - Оксанка туди іграшки складатиме. Вона ж поки що не знає, з чим потрібно в школу ходити».

 

 

 

 

 

 

Єва теж стала вивчати вміст свого шкільного набору, як тільки отримала його. У вересні вона піде в другий клас, а зараз вже не може дочекатися уроків математики. Дуже добре виходить у неї лічба, ось вона і порахувала: в її наборі 25 зошитів, 5 ручок, 5 олівців, 1 пенал, 1 альбом для малювання, 1 набір кольорового паперу, 20 обкладинок для зошитів і книжок, клей, ножиці, 5 пензликів і фарби, 1 ластик, 1 точилка, а також упаковка кольорових олівців і 2 лінійки. На пункт роздачі вона принесла свою улюблену іграшку - лисицю, і каже, що та поміститься в нову сумочку. Збираючи шкільні товари, Єва читає вірш, який розповідатиме на урочистій шкільній лінійці 1 вересня. Сподівається, що мама буде нею пишатися.

 

 

На території Кримського півострова МКЧХ продовжує роздачу шкільних наборів для дітей з найбільш вразливих родин зі сходу України. Відповідно до критеріїв, шкільні набори можуть отримати діти, які у вересні 2016 року аідуть в перший, другий чи третій класи. МКЧХ планує у тісній співпраці з місцевими відділеннями Червоного Хреста Криму  роздати 1150 шкільних наборів.

 

 

 

Фото – прес-служби МКЧХ

За джерелом:

https://www.icrc.org/ru/document/krym-v-shkolu-s-pomoshchyu-mkkk

 

Переглядів: 535 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 19:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024