Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 5 » Білоруське Товариство Червоного Хреста – переселенцям зі сходу України
16:44
Білоруське Товариство Червоного Хреста – переселенцям зі сходу України

 

ЗІ СВІТУ ПО НИТЦІ

 

 

       

       Білоруське Товариство Червоного Хреста -

       активно допомагає переселенцям зі сходу України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З початку збройного конфлікту на південному-сході України в обласній організації Білоруського Товариства Червоного Хреста, які знаходяться в Гродненській області, звернулися понад тисячу громадян з Донеччини. Всі вони приїхали в Білорусь в пошуках мирного неба, кинувши практично все майно і власні будинки. Щоб допомогти їм, в 2014 році БТЧХ розробило гуманітарну операцію і запровадило акцію «Допомога Україні».

 

Як розповіла голова Гродненської обласної організації БТЧХ Романія Скоморошко, два роки тому мігранти стали активно переселятися в Білорусь, в тому числі і на Грондненщину. Тоді багато жителів регіону пожертвували Червоному Хресту речі, одяг, взуття, а волонтери організації все передали нужденним.

 

 

 

 

 

 

 

На знімку: Видача ваучерів у Щучинській РО БТЧХ, що на Гродненщині

 
 

Крім того, завдяки підтримці іноземним партнерам, БТЧХ змогло надавати переселенцям фінансову підтримку у вигляді ваучерів (сертифікатів) на продукти харчування та речі першої необхідності. Всього в Гродненській області видано ваучерів на суму понад 2,5 млрд. білоруських рублів.

 

Сьогодні гуманітарна операція триває. Вона проходить при координації Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і можлива завдяки фінансовій підтримці Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Швейцарського Фонду Солідарності, а також Національних Товариств Червоного Хреста - Австрії, Данії, Ісландії, Іспанії, Канади, Монако, Швейцарії, Японії та Товариства Червоного Півмісяця Азербайджану.

 

Також Білоруське Товариство Червоного Хреста допомагає переселенцям, які гостро потребують медичної допомоги, оплачуючи витрати на її надання. Зараз це можливо завдяки фінансовій підтримці Швейцарської Фонду Солідарності і Швейцарського Червоного Хреста.

 

- Ми допомагаємо почати нове життя у нас в країні тим, хто без підтримки не зможе це зробити в силу свого соціального стану або стану здоров'я, - підсумувала Романія Скоморошко.

 

 

 

Фото – Гродненської ОО БТЧХ

За джерелом:

http://redcross.by/na-grodnenshhine-krasnyj-krest-uzhe-okazal-finansovuyu-pomoshh-pereselentsam-iz-ukrainy-v-razmere-2-5-mlrd-belorusskih-rublej/#more-6979

 

Переглядів: 586 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 00:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024