Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 9 » Цієї суботи - Всесвітній день надання першої медичної допомоги!
11:31
Цієї суботи - Всесвітній день надання першої медичної допомоги!

 

 

ВЧИТИСЬ  ДОЛАТИ  БІДУ

 

 

 

          Завтра - Всесвітній день надання  

          першої  медичної допомоги

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 вересня відзначатимемо Всесвітній день надання першої медичної допомоги. Щороку, в другу суботу вересня Червоний Хрест намагається якомога більше розповісти про важливість вміння надавати першу допомогу постраждалим. Цього року, акцент зроблено на популяризації знань щодо надання першої допомоги серед дітей.

 

Кожного року співробітники і волонтери Національних Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця надають першу допомогу понад 46 мільйонам людей у всьому світі, які постраждали внаслідок збройних конфліктів, надзвичайних ситуацій тощо. Рятувати життя та полегшувати страждання людей – є одним з основних завдань червонохресного Руху, який діє майже 160 років по всьому світу.

 

До речі, в Україні офіційної датою утворення Національного Товариства Червоного Хреста в Україні вважається 18 квітня 1918 року, тобто за півтора року буде відзначатись його 100-річчя.

 

 

 

 

 

 

 

 

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) постійно працює над розповсюдженням інформації про першу допомогу, проводить навчальні семінари і тренінги. Волонтери загонів швидкого реагування ТЧХУ постійно чергують на масових заходах, аби якомога швидше надати допомогу тим, хто цього потребуватиме.

 

З нагоди Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги Товариство Червоного Хреста України у найближчі дні влаштує численні заходи на території всієї країни для популяризації знань із надання першої долікарської допомоги.

 

Так, у Маріуполі (Донецька обл.) у міському парку відбудеться гра-квест для школярів. У Запоріжжі волонтери Товариства на центральному проспекті демонструватимуть прийоми серцево-легеневої реанімації та запрошуватимуть глядачів на курси першої допомоги. У Вінниці і Львові волонтери загону швидкого реагування проведуть майстер-класи з першої допомоги для всіх бажаючих.

 

Заплановані спортивні змагання, танці, ігри, вікторини й конкурси, майстер-класи для дітей і дорослих.

 

Також, створено сторінки про відповідні події на спеціальних додатках у соцмережах  Фейсбук та ВК.

А для тих, хто хоче постійно мати під рукою інформацію про те, як надавати першу допомогу, створено спеціальний мобільний додаток, що працює на iOS та Android. Його можна завантажити безкоштовно за посиланнями:

 

•  AppStore (http://goo.gl/m6ph75)

•  Google Play (http://goo.gl/r3jUwH)

 

 

Нещодавно, Запорізька обласна організація ТЧХУ спільно з Громадським ТБ. Запоріжжя випустили серію сюжетів про те, як надавати першу допомогу за різних обставин. Переглянути відео можна за посиланням.

.

 

Довідково:

 

•  У Товаристві підготовлено 78 тренерів та 554 інструктори з першої допомоги. Протягом І півріччя 2016 року повний курс навчання за 12-годинною програмою з отриманням сертифікатів пройшло 9018 осіб. За скороченою 6-годинною програмою навчались близько 11 тис. осіб та 48-годинною - 108

 

•  За даними 2015 року, 26% всіх людей у світі мають вік менше 15 років

 

•  Щороку близько 1 мільйона дітей гинуть через травми. Десятки мільйонів дітей потребують госпіталізації для лікування несмертельних травм

 

•  В 2014 році близько 15 мільйонів людей пройшли навчання навичкам надання першої долікарської допомоги у Національних Товариствах Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у 116 країнах світу. Навчання провели більш ніж 180 тис. активних інструкторів з першої допомоги

 

•  Кожного року співробітники і волонтери Національних Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця надають першу допомогу понад 46 мільйонам людей у всьому світі

 

 

•  Сімдесять шість Національних Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця створили курси з першої долікарської допомоги, розроблені спеціально для дітей

 

 

Детальнішу інформацію про заходи можна  переглянути на мапі: http://goo.gl/M7Ho5b  

та на офіційному сайті ТЧХУ: http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=2179

 

 

 Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://ilife-news.com/24580-cyeyi-suboti-vsesvtny-den-pershoyi-dopomogi.html

 

Переглядів: 734 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024