Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 11 » Участь Одеської ОО ТЧХУ у відзначенні Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги - підтвердилася
16:14
Участь Одеської ОО ТЧХУ у відзначенні Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги - підтвердилася

 

 

ЧУТКИ  РОЗВІЯЛИСЯ - ЗАЛИШИЛИСЯ  ФАКТИ

 

 

 

Ще вчора для нас участь Одеської ОО ТЧХУ

у відзначенні Всесвітнього дня надання першої

медичної допомоги була на рівні чуток. А сьогодні

є їх ґрунтовне підтвердження – червонохрестівці

приморського міста також були активними

учасниками цієї видатної події

 

 

 

 

 

 

 

 

Ясність внесла Тетяна Волошина, працівник Одеської ОО ТЧХ України, котра на своїй особистій сторінці у соцмережі Facebook pозмістила фоторепортаж з цієї події і дала коротке текстове пояснення:

 

 

 

 

 

 

«Одеська обласна організація Товариства Червоного Хреста України 10 вересня на Приморському бульварі до Міжнародного дня надання першої медичної допомоги і Дня фізичної культури і спорту провела майстер-клас з надання першої домедичної допомоги».

 

 

 

 

 

 

Далі Тетяна повідомляє, що акція проведена за участю співробітників і волонтерів Червоного Хреста, за сприянням Одеської міської ради та управління фізичної культури і спорту.

 

 

 

 

 

 

У Товаристві Червоного Хреста Одещини Тетяна Волошина  є одним з керівників Проекту "Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні", який фінансує Уряд Японії через Федерацію Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

На відміну від інших обласних центрів, в Одесі червонохрестівці, котрі керують цією програмою, роблять акцент у роботі з переміщеними особами на фізкультуру і спорт.

 

 

 

 

 

 

6 вересня Червоний Хрест провів майстер-клас з карате у Палаці спорту у клубі «Тигреня» для дітей переселенців, про що ми вже повідомляли у репортажі з Одеси (див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-08-06-8188 ).

 

 

 

 

 

 

На другий день, 7 вересня, тут же у клубі провели майстер-клас з йоги для жінок з категорії тимчасово переміщених осіб.

 

 

 

 

 

 

Раніше, 3 серпня, для цієї ж категорії осіб та їхніх дітей було проведено культурологічний захід: майстер-клас з Фрісбі, яке є одним з традиційних напрямків мистецтва Японії – Канзаші.

 

 

 

 

 

 

 

У рамках цієї благодійної Програми переселенці зі Сходу, котрі проживають в Одесі, побували в Музеї цікавої науки, взяли участь в багатьох інших екскурсіях, а також мали нагоду стати слухачами психологічних тренінгів, які Червоний Хрест Одещини регулярно проводить з цією категорією своїх підопічних.

 

 

 

 

 

 

Торік цей досвід був опробуваний і нагромаджений у Сумській ОО ТЧХУ, де роботу з жінками-переселенцями і їх дітьми взяла під свою опіку практикуючий дитячий психолог з СумДПУ ім. А. С. Макаренка Вікторія Ратєєва (на  знімку). Узагальнювати досягнення її групи волонтерів приїздили фахівці з Японії і залишилися  роботою Червоного Хреста Сумщини задоволеними. В цьому році цей досвід сумчан був поширений на інші організації Червоного Хреста, в яких діє Програма, і тепер він дає свої плоди й в Одесі.

 

 

 

 

 

 

Крім того, у травні українці їздили за досвідом у цій царині аж в Єреван до колег з Червоного Хреста. У їх числі була і Тетяна Волошина, котрій випало зайнятися цією нелегкою справою з переселенцями в Одесі впродовж цьогорічного літа і тепер продовжує цю роботу на початку осені.

 

 

 

 

 

 

І хоч робота з психозахисту у групах переселенців є дуже важливою, але є ще цілий ряд таких же невідкладних справ для Червоного Хреста, які не можуть довго чекати. Ось, наприклад, напередодні Дня знань - 1 вересня, тут роздавали безкоштовно учнівську форму дітям з незаможних родин, щоб у школі вони не відчували колючі погляди однокласників, мовляв, чого ці «обірванці» прийшли у клас одягненими не по формі.

 

 

 

 

 

 

Цей список добрих справ можна продовжувати і продовжувати. З кожним днем їх стає більше і бідьше.

 

 

 

 

 

 

Побажаймо ж колегам з Одеси, а також Тетяні Волошиній особисто, високо тримати взяту планку і всіляко примножувати свої здобутки на ниві милосердя!

 

 

 

Фото – зі сторінки Тетяни Волошин у соцмережі Facebook

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1673888412928447&set=pcb.1673890462928242&type=3&theater

 

Переглядів: 690 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024