Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 14 » Школярі з Черкащини побачили як у Німеччині будують автомобілі та океанські лайнери
16:59
Школярі з Черкащини побачили як у Німеччині будують автомобілі та океанські лайнери

 

        

ПЕРША  ПОДОРОЖ  У  ЄВРОПУ

 

 

 

 

Діти з Черкащини побачили як у Німеччині

будують автомобілі та океанські лайнери   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Група школярів-старшокласників із Городища, що на Черкашині, два тижні перебувала у Німеччині. Про це повідомляє газета «Нова Доба».

 

Поїздку організували Німецький Червоний Хрест в Ульзені (Нижня Саксонія) та Німецько-Українське товариство у графстві Бентхайм. Товариство діє вже чверть століття, один із напрямків роботи – обмін молодіжними делегаціями. Діти живуть в сім’ях, для них організовуються цікаві екскурсії. Цього разу до Німеччини вирушили 16 дітей. Ними весь час опікувався багатолітній координатор програм Німецько-Українського товариства в графстві Бентхайм Олександр Щепак.

 

 

 

 

 

 

 

У самій Німеччині городищенським школярам усе сподобалося. Вони побачили промислові центри та затишну провінцію, де і живе більшість німців. Припали до смаку будиночки, які дуже красиво оздоблені квітами, а також вразили великі вітряки, які виробляють електроенергію. Звичайно, трішки хвилювалися, очікуючи на зустріч з німецькими родинами, але швидко звикли і знайшли спільну мову.

 

Були цікаві екскурсії. Відвідали завод у Папенбурзі, де збирають круїзні судна, величезні кораблі, де разом з екіпажем розміщуються понад 5 тисяч осіб. Удень розважалися, їздили в місто, увечері гуляли біля моря та спілкувалися. Запам’ятався автозавод «Фольксваген» у Вольфсбурзі. Побували в діючих цехах та відвідали величезний музей, де дізналися столітню історію автомобілебудування.

 

Представники Червоного Хреста провели вельми корисний урок, як надавати першу долікарську допомогу при травмах і пораненнях. Представник одного з банків вручив городищенським дітям по 20 євро на кишенькові витрати. В Ульзені фотографувалися зі скульптурою хлопчика, котрий ховає за спиною рогатку, та косаря, який повертається з роботи.

 

 

 

 

 

 

 

Добре запам'ятався Рок-Поп Музей у Ґронау. Там дізналися багато цікавого з історії сучасної музики. Побували у студії звукозапису, де навіть записати гуртом кліп-караоке на згадку. Із пам'яток старовини особливо вразив тисячолітній графський замок у Бад-Бентхаймі. Екскурсовод розповіла про цікаві історичні факти, а експонати заворожили своїм виглядом.

 

 

В один із днів їздили дивитися, як живуть німецькі фермери. Дізналися, скільки вони заробляють, яких зусиль докладають до цього. Відвідали школу верхової їзди. Там побачили, як доглядають за кіньми й самі їх погодували та покаталися верхи. Тут познайомилися з німецькими дітьми. Найбільше сподобався парк розваг, де відчули, що таке справжній адреналін.

 

 

Уже в останній день городищан прийняв очільник графства Бентхайм пан Фрідріх Кетгорн. Прощальний вечір влаштували на природі. Діти виступили з невеличким концертом з українськими танцями й піснями. Німецькі батьки вручили їм чудові подарунки. Звичайно, безмежна вдячність організаторам поїздки, які відкрили школярам Європу.

 

 

 

Фото – www.novadoba.com.ua

За джерелом:

http://novadoba.com.ua/31795-u-nimechchyni-pobachyly-yak-buduyut-avtomobili-ta-okeanski-laynery.html

 

Переглядів: 690 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 10:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024