Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 15 » 15 вересня у Львові стартував ХХІІІ Міжнародний книжковий "Форум видавців".
21:55
15 вересня у Львові стартував ХХІІІ Міжнародний книжковий "Форум видавців".

 

СВЯТО  КНИГИ

 

 

 

       15 вересня у Львові стартував

       ХХІІІ Міжнародний книжковий

      "Форум видавців"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як завжди, сотні подій та імен створюють відчуття моря, у якому легко потонути. Організатори кажуть, що цього року Форум збере близько 50 тисяч відвідувачів. Одним із вагомих майданчиків для дискусій цього року буде панель про Крим та кримськотатарську літературу.

 

Нові книжки і нові письменники

 

Почесним гостем є один із засновників Литовської Гельсінської групи, професор слов’янських мов і літератур в Єльському університеті Томас Венцлова.

 

Серед найочікуваніших гостей організатори називають номінанта на Нобелівську премію з літератури Іллю Камінського, польських письменників Зємовіта Щерека та Вітольда Шабловського, австрійку Сюзанну Шоль, письменницю та перекладачку з Німеччини Естер Кінскі, Фредеріка Бегбедера.

 

Президент «Форуму видавців» Олександра Коваль говорить, що цього року на форум також завітає і принц Уганди у вигнанні Аль Аґамі.

 

«Форум видавців є унікальною подією через те, що у нас щоразу представлені нові книжки і нові письменники. Цього року, окрім українських письменників, у нас є ще автори з 28 країн світу. У тому числі з Уганди. Що здивувало мене у цьому році – це те, як вибухово розвивається українське книговидання. Представлений асортимент книжок зовсім інший, ніж той, який був у нас у попередні роки», – наголосила Олександра Коваль.

 

Більшість форматів форуму вже кілька років залишаються незмінними. Серед них 23-й Львівський книжковий ярмарок, «Ніч поезії та музики non-stop», Львівський міжнародний літературний фестиваль. Починаючи з 1995 року однією із найочікуваніших подій форуму є вручення премії «Найкраща книга року». Про те, хто став переможцем 2016 року стане відомо вже у четвер. Церемонія нагородження відбудеться увечері у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.

 

Серед новацій – письменник-фантаст Станіслав Лем

 

Цього року у рамках «Форуму видавців» вперше проходить Фестиваль «Місто Лема». Названий він на честь польського письменника-фантаста Станіслава Лема, який народився у Львові. Під час Другої світової війни разом із родиною Лем переїхав до Польщі. У програмі фестивалю – літературні заходи, показ фільму про письменника, реальні та віртуальні екскурсії пам’ятними місцями Лема у Львові.

 

На цьому майданчику представлять близько 10 панельних дискусій, презентацій, кінопоказів, поетичних вечорів. Також мають бути письменники, поети, видавці та історики з Криму.

 

Головна локація форуму незмінна – це Палац мистецтв. Але, окрім цього, організатори задіяли ще 60 локацій по місту. Ціна за квиток цього разу така ж, як і торік – 20 гривень на один день та 50 гривень на 4 дні форуму. Форум триватиме до 18 вересня.

 

 

Довідково:

 

На відкриття Форуму видавців з Києва прибув член правління Товариства Червоного Хреста України, президент Всеукраїнської ради захисників прав та безпеки пацієнтів Віктор Григорович Сердюк. Його цікавлять не лише новинки художньої літератури, але і книги на юридичну тему, особливо з галузі медичного права.

 

Це і зрозуміло: у Львівському національному медичному університеті ім. Данила Галицького вже кілька років, як заснована і успішно працює кафедра медичного права, яку очолює кандидат юридичних наук, завідувач, доцент Ірина Сенюта.

 

Одночасно п. Ірина є президентом в ВГО "Фундація медичного права та біоетики України", а також членом президії Личаківської РО ТЧХ м. Львова. Видається журнал «Медичне право». Щороку публікуються нові підручники і монографії, які мають не лише наукову цінність, але у певному сенсі складають інтерес і для широкої громадськості.

 

 

Фото – Радіо Свобода 

За джерелом:

http://www.radiosvoboda.org/a/27989330.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 574 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 16:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024