Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 16 » Виїзне засідання комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я у Львові
07:26
Виїзне засідання комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я у Львові

 

УВАГУ - ПРОФІЛАКТИЦІ  ОПІКІВ!

 

 

 

15 вересня у приміщенні малої сесійної зали

Львівської облдержадміністрації відбулося

засідання круглого столу «Опікова травма

в Україні: лікування та профілактика.

Вивчення міжнародного досвіду».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У заході взяли участь народні депутати України, представники міністерств: охорони здоров’я, освіти і науки, соціальної політики, інформаційної політики, оборони, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, інших заінтересованих міністерств і відомств, Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради, Національної академії медичних наук України, провідних наукових медичних установ і вищих навчальних закладів, а також представники професійних спілок, міжнародних і громадських організацій.

 

 

 

 

«Я з великою радістю відкриваю сьогоднішній круглий стіл, ініціатором якого були не тільки ми, а й колеги з Бостона. За останні 5 років кількість зареєстрованих випадків отримання опіків у дорослого населення зменшилась на 20,6%, серед дитячого – на 10%, але в обох категоріях збільшилась частота важких випадків, які потребують хірургічного і стаціонарного лікування, що є надзвичайно дороговартісним. На Україні кількість опіків у дітей за 2015 рік становить 8102 випадки, на Львівщині – 244 випадки, область займає одне з найнижчих місць по Україні. Наше завдання сьогодні, на прикладі Львівської області показати як подолати опіки у дітей», - народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.

 

 

 

 

Геннадій Фузайлов, керівник неурядової організації «Doctors Collaborating to Help Children, Corporation», професор Гарвардського медичного університету м.Бостон (США), поділився міжнародним досвідом профілактики опікової травми та розповів про співпрацю лікарів України та США у сфері лікування опіків. «Найбільші організації світу спеціалізуються на допомозі, яка пов’язана з інфекційними захворюваннями, а опікові травми залишаються поза увагою. Ми займаємось опіковою травмою та беремо дітей з найважчими опіками. Зараз, ми вкотре приїхали до Львова і розпочали хірургічні втручання у дітей. Хочу наголосити, що найкращий спосіб лікування опіків це їх попередження», - додає професор.

 

 

 

 

 

Про результати реалізації у Львівській області освітнього Проекту «Зниження дитячого травматизму від опікової травми» розповів директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Богдан Чечотка.

 

За його словами В медичних закладах області визначено групу із 68 медпрацівників, відповідальних за реалізацію Проекту. Проведено навчальні семінари для відповідальних осіб з питань профілактики опікової травми, розгорнута інформаційна кампанія та проводиться просвітницька робота.

 

Загалом пройшли навчання біля 4-х тисяч медичних працівників та батьків. Львівщина стала першим регіоном в Україні, де у співпраці з американськими колегами з 2012 року реалізується пілотний проект, спрямований на зменшення опікової травми у дітей віком від 0 до 5 років.

 

На думку голови Комітету Ольги Богомолець, нашим спільним завданням є розробити методи ефективної профілактики опікової травми, як одного із способів збільшення тривалості життя українців. Через 5 років побутові опіки мають стати для України не звичайним явищем, а винятком із правил.

 

Саме тому учасники круглого столу приділили велику увагу питанню профілактики. «Запобігти опіку завжди легше і дешевше, аніж лікувати його наслідки», - наголосила Ольга Богомолець.

 

 

 

 

Учасники круглого столу висловили сподівання, що набутий під час реалізації Проекту досвід буде поширений на всю країну.

 

 

 

Фото - прес-служба ДОЗ ЛОДА та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/5285.html

 

Переглядів: 555 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 12:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024