Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 18 » В Харкові Червоний Хрест взяв участь у VI Наукових пікніках
21:27
В Харкові Червоний Хрест взяв участь у VI Наукових пікніках

 

ДОЛІКАРСЬКА  ДОПОМОГА – СПРАВА  ВСІХ

 

 

 

 

 

 

В Харкові Червоний Хрест взяв участь

у VI Наукових пікніках

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчора, 17 вересня, в Харкові пройшли VI Наукові пікніки - фестиваль, покликаний популяризувати науку, освіту, волонтерську діяльність і науково-популярну культуру.

 

 

У цьому році в наукових пікніках взяли участь 59 навчальних закладів, громадських і волонтерських організацій, музеїв, клінік, студій etc, повідомляє «Справжня варта».

 

 

 

 

 

 

 

 

«Накрили поляну» майже на 500 учасників. А відвідали, за даними прес-служби Харківської міськради, більше 10 тисяч осіб. Вони подивилися на досліди з фізики і хімії, поглянути на різних тварин, перевірили стан здоров'я, познайомитися з роботою різних установ і організацій. Гостям пікніків розповіли про долі жінок-вчених, чиї видатні досягнення в різних областях знань не були оцінені в свій час.

 

 

 

 

 

 

Пожежні продемонстрували присутнім, як вони борються з вогнем.

 

 - Ми демонстрували роботу подачі води від пожежного насоса, - розповів майор Олександр Тонких. - Хлопці одягали рятувальне спорядження та спеціальний одяг. Наша діяльність важлива для нормального життя будь-якого міста чи населеного пункту. Тому ми намагаємося залучати молодих людей, щоб вони надходили в наші навчальні заклади. Щоб вони вчилися цієї професії, і в подальшому допомагали людям: гасили пожежі і ліквідували різні надзвичайні ситуації.

 

 

 

 

 

 

 

Знайшлося місце і практичним навичкам. Представники Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України провели майстер-клас з надання невідкладної домедичної допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Популяризація знань першої долікарської допомоги дуже важлива, - підкреслила координатор Червоного Хреста з першої долікарської допомоги Станіслава Петлиця, - кожна п'ята людина помирає через те, що їй вчасно або неправильно надали першу допомогу. Адже люди або не знають, як це робити, і допускають помилки, або взагалі не підходять до постраждалого. Тобто, ігнорують людину, яка лежала на землі. Популяризація таких знань важлива, адже кожна людина, що поважає себе, повинен знати основи надання першої долікарської допомоги. Щоб у разі чого – врятувати чиєсь життя...

 

 

 

Цього року Наукові пікніки були тематичними. Особливу увагу було приділено безбар'єрності, протидії дискримінації та боротьби зі стереотипами в науці. Крім того, організаторам була передана «Кнопка інклюзії» від фестивалю «ІнклюзіОN», який нещодавно пройшов у Харкові і був присвячений проблемі безбар'єрності міста.

 

 

 

 

 

 

Наукові пікніки проводяться в Харкові не перший рік. Вони користуються популярністю серед харків'ян, які бажають поповнити свій багаж знань і розширити кругозір. І з кожними роком, варто відзначити, Наукові пікніки стають все більш захоплюючими і масштабними.

 

 

 

 

Фото – www.vecherniy.kharkov.ua та зі сторінки Станіслави Петлиці в соцмережі ВКонтакте 

За джерелом:

http://vecherniy.kharkov.ua/news/124166/

 

 

Переглядів: 476 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 17:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024