Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 20 » Рятувальники ДСНС, їх німецькі колеги, і Червоний Хрест - провели родинне свято безпеки (ВІДЕО)
21:09
Рятувальники ДСНС, їх німецькі колеги, і Червоний Хрест - провели родинне свято безпеки (ВІДЕО)

 

СВЯТО  БЕЗПЕКИ

 

 

 

       Свято безпеки для всієї родини "Сімейний день

       надзвичайних ситуацій" відбулось у Києві за

       участі німецьких колег і Червоного Хреста

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 вересня п.р., на території пожежної частини №25 у Києві відбулося справжнє свято безпеки для всієї родини - “Сімейний день надзвичайних ситуацій”.

 

 

Захід організований Державною службою України з надзвичайних ситуацій разом із проектом “Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями” на замовлення Німецького уряду, що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

 

 

На свято завітали радник Міністра внутрішніх справ України Анастасія Дєєва, керівництво ДСНС України на чолі з Головою Служби Миколою Чечоткіним, представники GIZ та тисячі гостей фестивалю.

 

 

“Культуру безпеки необхідно закладати та вибудовувати ще змалечку. Лише таким чином ми зможемо підвищити рівень обізнаності наших громадян про ті небезпеки, які можуть виникнути у реальному житті та навчити їх правильній поведінці. Сьогодні з нашими німецькими партнерами ми вкотре організували фестиваль сімейного формату, адже безпека нашої країни починається з безпеки у кожній окремій родині. Я хочу подякувати Уряду Німеччини, представникам GIZ за допомогу в організації свята та запрошеним гостям за підтримку нашої ініціативи підвищити рівень безпеки громадян”, - сказав Голова ДСНС України Микола Чечоткін.

 


У свою чергу, керівник проекту “Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями” Крістіан Пошман зазначив, що сьогодні всі бажаючи могли побачити наскільки професійно діє слоган ДСНС “Запобігти!Врятувати! Допомогти!”. Від імені уряду Німетчини та GIZ він подякував рятувальникам за плідну співпрацю не лише під час організації свята, але й в процесі реалізації спільних проектів.

 


Крістіан Пошман нагородив подарунками вихованців Всеукраїнської благодійної організації Даун Синдром. Ці діти активно беруть участь у вивченні основ безпеки життєдіяльності, цікавляться роботою пожежно-рятувальної служби та намалювали чарівні малюнки, приурочені до “Сімейного дня надзвичайних ситуацій”.

 

 

Цього року на гостей заходу чекало безліч сюрпризів. Зокрема, в рамках заходу відбулося нагородження лауреатів щорічної Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року”.

 

 

Крім того, діяли і нові правила фестивалю. Так, кожна дитина при вході отримувала паспорт Майбутнього рятувальника і аби підтвердити це звання повинна була пройти 6 етапів, про успішне виконання кожного з яких ставилась відмітка у цьому ж паспорті. Лише після проходження всіх етапів Майбутній рятувальник отримував від організаторів заходу подарунки.

 

 

Радник Міністра внутрішніх справ вручила кожному герою символічний бойовий одяг добровольця - вогнеборця - кепку та футболку, а Голова ДСНС - диплом лауреата Акції.

 

 

Серед цьогорічних переможців – 8 звичайних громадян України та 2 співробітники ДСНСУ . Наймолодшим лауреатом Акції став 6-річний Роман Фесюн з Чернігівщини, найстаршим – 45-річний Валерій Тимчук з Рівненщини.

 

 

 

.


 

 

 

Впродовж всього дня на фестивалі працювало 22 різноманітних майданчики для дітей та дорослих: майданчики кінологічної, психологічної, піротехнічної служб, теплокамера, димокамера, газодимозахисна служба, палатка навчально-методичного центру та ще багато інших цікавих і пізнавальних майданчиків.

 

 

 

 

 

 

На одному з майданчиків гості фестивалю – дорослі та малеча – цікавилися та вчилися навичкам надання першої долікарської допомоги. А колеги зі служби порятунку з Німеччини із задоволенням показали свої здібності в наданні допомоги потерпілому на манекенах біля куточка Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

Діти та дорослі мали змогу побачити виступ спортсменів з пожежно-прикладного спорту, вивчити елементарні правила пожежної безпеки, приміряти одяг справжніх рятувальників, потримати в руках професійні інструменти пожежних, спробувати ліквідувати умовну пожежу і врятувати людину.

 

 

 

 

 

 

Кожен міг взяти участь у різноманітних конкурсах, іграх, розвагах, що допомагали дітям та дорослим зрозуміти, які бувають надзвичайні ситуації та як правильно себе поводити у разі їх виникнення.

 

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Свято безпеки родинного формату проводиться в Україні вже не вперше. У жовтні минулого року ДСНС спільно з німецькими партнерами організували такий захід на території Державної пожежно-рятувальної частини № 25 міста Києва. А у травні цього року - в Харкові, на території Центрального парку культури та відпочинку ім. Горького.

 

 

 

 

Прес-служба ДСНС України

За джерелом:

http://obolon.kievcity.gov.ua/news/6853.html

 

Переглядів: 705 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 00:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024