Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 20 » Запорізькі рятувальники і Червоний Хрест взяли участь у сімейному фестивалі «Коло друзів»
21:47
Запорізькі рятувальники і Червоний Хрест взяли участь у сімейному фестивалі «Коло друзів»

 

 

МІСТЕЧКО  РЯТУВАЛЬНИКІВ

 

 

 

Запорізькі рятувальники і Червоний Хрест

взяли участь у сімейному фестивалі «Коло друзів»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 вересня у Центральному парку культури та відпочинку "Дубовий гай" міста Запоріжжя  відбувся масштабний фестиваль «Коло друзів», організатором якого виступив Благодійний фонд «Усмішка дитини». 

 


Усі учасники заходу разом із гучною компанією аніматорів, ведучих, танцювальних колективів та майстрів прикладного мистецтва змогли насолодитися морем посмішок, захоплюючими конкурсами та іншими цікавими розвагами. Загалом, до фестивалю долучилося близько 5 тисяч гостей та жителів міста.

 


Враховуючи те, що сприймати теоретичні знання під час свята досить важко, фахівці Служби порятунку, які спільно із представниками Товариства Червоного Хреста України, взяли участь у проекті, створили імпровізоване «Містечко рятувальників», у рамках якого нагадали молодшій аудиторії про основні правила безпеки життєдіяльності та поводження з вогнем.

 

 

 

 


 

 

 

Співробітники ДСНС області розгорнули консультаційний пункт, у якому громадяни отримали кваліфіковані відповіді на питання, що стосуються правил поведінки при виявленні підозрілих та вибухонебезпечних предметів, дітлахи мали можливість потримати учбові макети ВНП, з умовою, що у випадку їх виявлення малеча у жодному разі не візьме їх до рук, рятувальники ознайомили із вмістом тривожної валізи та надали рекомендації батькам щодо необхідності постійного контролю за дітьми, адже надзвичайні події, учасниками яких вони стають, відбуваються саме через втрату пильності дорослих. 

 


Усі гості свята отримали профілактичні листівки з правилами безпеки життєдіяльності, яскраві кепки, прапорці та газету «Ситуація».

 

 

 

 


 

 

 

На захід завітав наймолодший герой-рятувальник Сергій Лазько разом із врятованою подружкою Міріам. Дітлахи привітали співробітників Служби порятунку з професійним святом, навіть не здогадуючись, що на них також чекають сюрпризи.

 

 

 

 

 

 

Так, діти отримали подарунки від благодійного фонду «Усмішка дитини», а Сергійко ще й грошову винагороду від Міського центра допомоги за проявлений героїзм та мужність у порятунку життя. 

 


Також, у ході свята відбулося нагородження переможців Фестивалю малюнків за мотивами мультфільму «Фокс і Трот поспішають на допомогу», який проводився у таборах дитячого відпочинку протягом оздоровчого сезону. Переможці отримали пам’ятні подарунки від соціального партнера Групи компаній «Фокстрот».

 


У ході фестивалю усі учасники свята змогли насолодитися майстерними виступами гуртків козацького бойового мистецтва «Спас» (осередок «Спас-Січ» ЗНВК «Запорізька Січ») та Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки».

 


Після цього рятувальники провели дитячий конкурс малюнка на асфальті «ДСНС очима дітей» - до 20-ї річниці створення оперативно-рятувальної служби. У малечі виявилась чудова нагода пофантазувати і зобразити Службу порятунку так як вона постає у їхній дитячій уяві: мужньою, сильною, здатною захистити від будь-якого лиха.

 

 

 

 


 

 

 

«Співпраця із запорізькими рятувальниками триває вже більше двох років. Окрім проекту «Коло друзів», ми постійно проводимо спільні профілактичні заходи у навчальних закладах області, і вважаємо цей досвід дуже корисним, оскільки безпека підростаючого покоління – це запорука щасливого майбутнього усієї країни» - зазначила засновниця та директор Благодійного фонду «Посмішка дитини» Ганна Чернова.

 

 

 

Фото – прес-служби ГУ ДСНС України у Запорізькій області

За джерелом:

http://www.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/52642.html

 

 

Переглядів: 667 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 11:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024