Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 22 » Поки що в ОРДЛО не погодилися допустити представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до своїх в'язниць
05:59
Поки що в ОРДЛО не погодилися допустити представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до своїх в'язниць

 

 

ПОШУКИ  КОМПРОМІСУ -  ТРИВАЮТЬ

 

 

 

 

Поки що в  ОРДЛО не погодилися допустити

представників Міжнародного Комітету

Червоного Хреста до своїх в'язниць

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Українська сторона на зустрічі в Мінську піднімала питання допуску МКЧХ в тюрми, для пошуку зниклих безвісти і тих заручників, про долю яких нічого невідомо, для моніторингу умов утримання. Але поки що в питанні допуску МКЧХ на окупованих територіях прогресу досягти не вдалося.

 

Про це повідомила народний депутат Ірина Геращенко (на знімку) на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

 

"Проблемі звільнення заручників було присвячено особливу увагу і на гуманітарній підгрупі (де українську сторону представляє також В. Медведчук, а в якості експертів брали участь Ю. Кочанов і Ю. Тандем від СБУ), і на ТКГ.

 

Українській стороні вдалося домогтися, що до українських бранців в ОРДО буде найближчим часом допущений координатор ОБСЄ Т. Фріш. Нещодавно він зустрічався з сім'ями заручників, говорив з мамами, сьогодні отримав запевнення, що найближчим часом може відвідати бранців, поспілкуватися з ними БЕЗ присутності тюремників. Ми вважаємо це важливим моментом.

 

Звичайно, всі ми мріємо про якнайшвидше звільнення хлопців, а не просто про доступ до них незалежних спостерігачів, але на сьогоднішній день з конкретики - вирішене тільки питання відвідування заручників координатором ОБСЄ.

 

Також ми піднімали питання допуску МКЧХ в тюрми, для пошуку зниклих безвісти і тих заручників, про долю яких ми нічого не знаємо, для моніторингу умов утримання. Але поки в питанні допуску МКЧХ на окупованих територіях прогресу досягти не вдалося.

 

Що стосується звільнення, то інша сторона наполягає, що у них утримується тільки 45 бранців, і вимагає звільнити понад 600 осіб, затриманих за тяжкі злочини. Серед цих осіб є ті, хто не мають ніякого відношення до мінському процесу і до конфлікту на Донбасі, зокрема, затримані за підготовку терактів в Одесі і Харкові .... Ми вивчаємо процесуальний статус цих осіб.

 

На ТКГ я ще раз підкреслила, що питання звільнення заручників вимагає негайного вирішення. Навела приклад Володимира Жемчугова. Якби його звільнили рік тому - йому б вдалося зберегти зір ...

 

Також я звернула увагу представників ТКГ на те, що звільнення, яке так довго і важко готувалося, ледь не було зірвано провокатором, привезеним на міст в м. Щастя іншою стороною. І закликала засудити подібні дії, як аморальні, як знущання над заручниками.

 

Сьогодні нам не вдалося обговорити питання незаконного затриманих дітей, яких інша сторона оголосила диверсантами. Цьому буде присвячена частина наступної зустрічі.

 

Також ми ще і ще раз підкреслили позиції української сторони: ми готові до пошуку компромісів у питанні звільнення заручників, ми закликаємо учасників нормандського формату розглядати гуманітарні питання як пріоритетні і саме такий орієнтир направити Мінським групам, ми вважаємо неприпустимими мову тиску і шантажу в гуманітарних питаннях і виступаємо проти того, щоб штучно сповільнювати і блокувати процес звільнення ", - пише Геращенко.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.0642.ua/news/1376188

 

 

 

Переглядів: 613 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024