Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 22 » З доповіді Н. Добренької, директора МСЦ ЛОО ТЧХУ: 22 вересня - засідання Президії Правління Товариства
21:05
З доповіді Н. Добренької, директора МСЦ ЛОО ТЧХУ: 22 вересня - засідання Президії Правління Товариства

 

ЗНИКЛІ  БЕЗВІСТИ – НАША ТУРБОТА

 

 

З доповіді Ніни Добренької, директора

МСЦ ЛОО ТЧХУ: 22 вересня - засідання

Президії Правління Товариства

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                         На знімку: Ніна Добренька

 

«Про роботу служби розшуку ЛОО ТЧХУ»

 

Впродовж 9 місяців 2016 року до Львівської обласної організації ТЧХУ надійшло 86 усних та письмових звернень з питань розшуку та 3 звернення СР НК ТЧХУ.

 

З 86 звернень громадян для 64 осіб була надана консультативна допомога та рекомендації з питань розшуку: надавались адреси архівів, організацій, консульських установ, як в Україні так і за кордоном та консультації з правильності оформлення звернень до місцевих органів влади та архівних установ з питань пошуку за кордоном, для одиноких людей надавалась практична допомога в правильності написання звернень з питань розшуку до місцевої влади за кордоном.

 

З окремих питань розшуку були проведені консультації з службою розшуку НК, які використані для допомоги людям, що зверталися до ЛОО ТЧХ.

 

Надавалась допомога для людей пенсійного віку в заповненні заяв із розшуку в їх присутності, в разі їх неспроможності зробити це особисто.

 

Людям, які звертаються в ЛОО ТЧХ, не маючи змоги приїхати до Львова за телефоном, надавалася вичерпна консультація з питань розшуку .

 

Всі телефонні запити фіксуються в журналі.

 

22 заяви оформлені та передані до служби розшуку НК для подальшої роботи.

 

2 заяви оформлено і передано до СР НК ТЧХ від родичів , близькі яких зникли безвісті в зоні збройного конфлікту на сході України.

 

Від служби розшуку НК ТЧХУ обласною організацією одержано 8 відповідей на запити громадян

Львівщини, що звертались до ЧХ.

 

Від СР НК ТЧХУ надійшло 3 запити з розшуку людей на території області. Всі запити опрацьовані, проведені заходи щодо розшуку та надані відповіді.

 

З метою збору інформації для гуманітарних цілей та для визначення і розуміння труднощів , з якими стикаються сім"ї на різних рівнях ( медичні, економічні ускладнення) в результаті зникнення родича, МКЧХ проводив опитування родичів в трьох областях України в т.ч. Львівській.

 

В травні проведено 7 опитувань. 2 опитування проведено спільно з представниками СР НК ТЧХУ, 5 інтерв’ю проведено обласною організацією. Матеріали скеровані до СР НК ТЧХУ для передачі до МКЧХ.

 

В серпні ЛОО ТЧХУ відвідали представники МКЧХ, для яких була організована зустрічі з 3 родинами безвісти зниклих на Сході під час військових подій. Відповідальним з питань розшуку постійно підтримується контакт з родинами, які звертались за допомогою в розшуку до МКЧХ.

 

ЛОО ТЧХ взяла участь в семінарі-тренінгу,  який проводили МКЧХ та ТЧХУв березні 2016  р."Оцінка потреб сімей, родичі яких зникли безвісти".

 

Робота з розшуку в Львівській обласній організації ТЧХ заслуховувалась на Президії Правління ОО ТЧХ в жовтні 2015 року.

 

Питання роботи обласної організації з питань розшуку та вимоги СР НТЧХУ щодо доступу у підвідомчих регіонах до ВРЗ-послуг громадянам, переміщеним з території військових дій та анексованого Криму були включені до обласних семінарських занять з головами МО/РО організацій , які проводились в 2016 році.

 

Постійно проводиться популяризація роботи та ВРЗ-послуг СР НТЧХ та ЛОО ТЧХУ шляхом безпосередніх виступів працівників ЧХ перед живою аудиторією людей при проведенні заходів, акцій  ЛОО ТЧХ та перед навчальними групами з першої долікарської допомоги.

 

Постійно виставляється наочна література СР , висвітлюється інформація через Сайт ЛОО ТЧХУ.

 

Іде підбір волонтерів з навчальних груп ПНД для роботи з розшукової роботи. На 2-ге півріччя питання ВРЗ включені до семінарських занять для голів.

 

Не винайдена можливість виготовлення пересувного стенду з ВРЗ через відсутність коштів.

 

Для керівників організацій та установ розсилаються листи з інформацією про надання ТЧХ ВРЗ-послуг. В громадських містах , в державних установах висвітлення роботи СР НК ТЧХУ іде шляхом наочної агітації - плакатів , брошур, одержаних від СР .

 

На сайті Личаківської районної організації ТЧХУ м. Львова (сайт Львівської обласної організації ТЧХУ) постійно надається інформація про розшукову діяльність в ОО ТЧХ та ВРЗ-послуги СР.

 

При проведенні навчання з Першої допомоги, для кожної навчальної групи, яка навчається на базі навчального класу при МСЦ, надається коротка інформація про роботу СР НК ТЧХ та ОО ТЧХ в напрямку цієї роботи, особливо коли це шкільна молодь, молодь з організації "Пласт".

 

Інформаційні матеріали з Програми "Відновлення родинних зв'язків ", а також інформація з ВРЗ-послуг надавалась перед учасниками ХХІІІ Міжнародного книжкового «Форуму видавців», який проводився у вересні 2016 року і ОО ТЧХ брала активну участь в цих заходах.

 

 

 

 

 

 

Обласна організація співпрацює в напрямку роботи розшуку з райдержадміністраціями, Сільськими Радами, обласним Держархівом, адресним бюро УВС, обласним військкоматом , Консульством Польщі в Україні та іншими державними структурами в області питань розшуку.

 

Голови МО/РО ТЧХУ за зверненням СР ТЧХУ добросовісно виконують пошукові дії серед населення ввіреної території, через сільради, церковні громади, ФАПи, старожилів населених пунктів. Особливо до питань розшуку добросовісно відносяться голови: Самбірської РО ТЧХ (в.о.голови Бандровська В.П. ), Сокальської РО ТЧХ (голова Поліха Л.Т.), Червоноградської МО ТЧХ (голова Горошко М.І), Мостиської РО ТЧХ (голова Рабій О.І).

 

Населення області інформоване про роботу Служби розшуку НК ТЧХУ та виконавчі функції обласної організації з питань розшуку. Установлені дні прийому в обласній організації з питань розшуку, надаються м/районними організаціями ТЧХУ громадянам області , які звертаються з питань розшуку, контактні телефони відповідальної особи в обласній організації з питань розшуку , для можливості одержати повну інформацію з питань розшуку за телефоном.

 

Завданням ОО ТЧХУ постійно удосконалювати методи роботи та спілкування з населенням області для його повного інформування про діяльність обласної організації з питань розшуку та діяльність Служби розшуку ТЧХУ, МКЧХ .

 

Довідково:

 

Львівська Обласна організація Товариства Червоного Хреста зважаючи на збільшення кількості переміщених осіб в межах України , збільшення попиту на послуги гуманітарного характеру  та виконуючи завдання одного з напрямків діяльності  Товариства Червоного Хреста України -відновлення родинних зв"язків, розширює та поглиблює спектр діяльності задля задоволення потреб вразливих категорій населення.

 

Співробітники обласної організації Товариства Червоного Хреста допоможуть відновити родинні зв'язки, втрачені внаслідок надзвичайної ситуації:

 

- Передати рідним Послання Червоного Хреста -листа з новинами сімейного характеру

- Зв'язатись з рідними по телефону

- З'ясувати місце перебування родичів або їх долю.

 

            Наші координати:

 

Львів, вул.Б. Лепкого 5/2 - Медико-соціальний центр  Львівської ОО ТЧХУ

            вул. Широка, 81-а, Головний офіс ЛОО ТЧХУ

Час роботи : щоденно крім - суботи, неділі - з 9.00 до 17 год 15 хв.

Тел. /Факс:  255-08-78; 297-08-60

Е-mail:    redcr.Lviv@gmail.com

 

Товариство Червоного Хреста притримується принципів конфіденційності та нерозголошення персональної інформації. Допомога надається безкоштовно.

 

При потребі - звертайтесь до Львівської обласної організації ТЧХУ

Ми можемо Вам допомогти!

 

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Ніна Добренька,

директор МСЦ Львівської ОО ТЧХ України

 

 

Переглядів: 1052 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 15:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024