Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 23 » З доповіді В. Мойсеєнка, голови ЛОО ТЧХУ: 22 вересня - засідання Президії Правління Товариства
08:03
З доповіді В. Мойсеєнка, голови ЛОО ТЧХУ: 22 вересня - засідання Президії Правління Товариства

 

КОНСОЛІДАЦІЯ  ЗУСИЛЬ

 

 

       

       З доповіді Валентина Мойсеєнка, голови Львівської ОО ТЧХ

       України: 22 вересня - засідання Президії Правління Товариства

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На знімку: Валентин Мойсеєнко

 

«Про готовність МРО ТЧХУ до виникнення НС та навчання населення першої невідкладної допомоги в Бориславській, Сколівській, Ст.Самбірській МРО ТЧХУ»

 

 

Львівською обласною організацією ТЧХУ, з метою консолідації зусиль щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, підписані спільні угоди з відповідними управліннями з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

Розроблені та узгоджені плани дій з управліннями з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій, а також узгоджені дії з головами МРО ТЧХ. Голова ЛОО ТЧХ є членом обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

На сьогодні обласна організація має 3 склади, де сформовані запаси майна для допомоги постраждалому населенню в області та 14 МРО ТЧХ, майно частково видане населенню потерпілих районів, переміщеним особам, загону швидкого реагування і потребують ресурсів для поповнення.

 

Функціонує добровільний загін швидкого реагуванняЛОО ТЧХУ, який складається з кваліфікованих членів, які можуть забезпечити роботу табору життєзабезпечення. Цей загін має графіки та плани підготовки рятувальників, екстреного збору, достатнє матеріально-технічне оснащення. Поруч з тим, створюються рятувальні формування, які складаються виключно з волонтерів Товариства та представників молодіжного клубу ТЧХУ при обласній організації.

 

 

 

 

 

 

Враховуючи викладене, постає необхідність знову звернути увагу на вдосконалення роботи всіх ланок Товариства з подолання наслідків катастроф різного характеру, а саме по наданню допомоги особам, що страждають внаслідок їх виникнення.

 

Необхідно, також, звернути увагу на вирішення питань, що стосується залучення волонтерів до допомоги постраждалим, створення та поповнення резервних коштів на випадок катастроф, підтримання складу недоторканих запасів речами першої необхідності.

 

Актуальною залишається проблема підготовки населення до надання першої медичної допомоги. Сьогодні, як ніколи, громадяни повинні оволодіти навичками само - і взаємо -допомоги в екстремальних ситуаціях.

 

Голова Бориславській МО ТЧХУ ( Клапач Л.М.) тісно співпрацює з міською радою, є головою комісії з питань надання допомоги населенню при виникненні НС. Діяльність Бориславської міської організації протягом року активно зосереджена на всі напрямки, зокрема і на підготовку населення до НС та навчання населення першої невідкладної допомоги.

 

Ведеться тісна співпраця з даних питань з міською радою, закладами охорони здоров’я, а також соціальним захистом населення. Стосовно запасів Бориславської МО ТЧХ на випадок НС, то вони постійно поновлюються. В їх перелік входять речі першої необхідності. Практика надання допомоги показує обмеженість коштів та товарів першої необхідності, які необхідні для ліквідації наслідків катастроф.

 

За  6-ти годинною програмою пройшли навчання 440 учнів шкіл та населення. Працює 1 інструктор ( медсестра ЧХ), всі сестри медичні патронажні задіяні до навчального процесу по школах. Навчання проводиться на базі шкіл і підприємств.

 

У Старосамбірській РО ТЧХУ ( голова Тимчак І.І), проводиться спільна робота з РДА, службами по координації дій на випадок виникнення НС. Голова РО ТЧХУ є членом координаційної ради району з НС. Готуються групи волонтерів, ведеться робота з населенням щодо зниження ризиків від стихійних лих. Запаси майна на випадок НС постійно поновлюються. Постійно надається гуманітарна допомога потребуючим. За 6-ти годинною програмою пройшли навчання 109 учнів шкіл. За 4-х годинною програмою в двох ліцеях навчання пройшли 110 осіб. Працює 1 інструктор ( медсестра ЧХ), всі сестри медичні патронажні задіяні до навчального процесу по школах.

 

Сколівська РО ТЧХУ – робота з навчання пнд не проводиться.

 

Аналізуючи проведену роботу, хочеться відмітити злагоджену роботу голів, практично всіх МРО ТЧХУ, медичних патронажних сестер, волонтерів, студентської та учнівської молоді.

 

Розширилося знання про діяльність Червоного Хреста в умовах надзвичайних ситуацій та поглибилась взаємодія з департаментом НС при ЛОДА.

 

 

Фото – Ірини Апостолюк 

Валентин Мойсеєнко,

голова Львівської ОО ТЧХ України

 

 

 

Переглядів: 510 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 04:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024