Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 26 » Кабмін визначив перелік платних медичних послуг у державних лікарнях
20:43
Кабмін визначив перелік платних медичних послуг у державних лікарнях

 

ТЕЛЕМЕДИЦИНА  СТАЄ  ПЛАТНОЮ

 

 

 

       Кабінет міністрів України вніс зміни

       до «Переліку платних послуг, які надаються

       в державних закладах охорони здоров'я та

       вищих медичних закладах освіти».

 

 

 

 

 

 

 

Про це інформує DT.ua.

 

Згідно з рішенням уряду, закладам охорони здоров'я дозволяється надавати медичну допомогу із застосуванням телемедицини, що «забезпечить конституційне право громадян на якісну медичну допомогу і дозволить розширити доступ до таких послуг».

 

«Також це буде сприяти ефективній організації надання медичної допомоги в умовах, коли відстань є критичним фактором», - йдеться в постанові уряду від від 22 вересня 2016 року № 648.

 

Розширення переліку створить умови для залучення додаткових коштів юридичних і фізичних осіб за рахунок застосування телемедицини при наданні медичної допомоги як послуги, яка може бути надана з великим сервісом для пацієнта в будь-якому місці, де він її потребує, зазначається в постанові.

 

Кабмін включив в перелік ряд послуг, що надаються із застосуванням телемедицини. Зокрема, лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненням громадян, які надаються без направлення лікаря, в тому числі із застосуванням телемедицини, медична допомога хворим удома, в тому числі із застосуванням телемедицини (діагностичне обстеження, процедури, маніпуляції, консультації, догляд), медичне обслуговування, в тому числі із застосуванням телемедицини, за договорами з суб'єктами господарювання, страховими організаціями, медичне обслуговування, в тому числі із застосуванням телемедицини, іноземних громадян.

 

Окрім того до переліку платних медичних послуг було включено проведення мікробіологічних, паразитологічних, молекулярно-генетичних, хімічних, токсикологічних та фізичних досліджень, що не відносяться до медичної допомоги населенню, і оформлення їх результатів.

 

У вересні заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк заявив, що система державного медичного страхування має запрацювати в Україні до 2017 року. «Цей план дуже громіздкий. Він передбачає серйозні зміни нормативної бази, в тому числі законів, ухвалення постанов Кабміну», - сказав заступник міністра.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://zaxid.net/news/showNews.do?kabmin_viznachiv_perelik_platnih_medichnih_poslug_u_derzhavnih_likarnyah&objectId=1404830

 

Переглядів: 622 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 08:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024