Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 29 » Личаківська РО ТЧХ м. Львова – у середній загальноосвітній школі №21
20:52
Личаківська РО ТЧХ м. Львова – у середній загальноосвітній школі №21

 

НАВЧАЛИСЬ  РЯТУВАТИ  ЖИТТЯ

 

 

       

       Личаківська РО ТЧХ м. Львова у середній

       загальноосвітній школі №21 провела 28 вересня

       навчання з першої долікарської допомоги

       у 11 «а» класі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Навчання за традицією відбувалося у спортивному залі, який тут досить світлий і просторий.  

 

 

 

 

 

 

Інструктор Червоного Хреста з навчання навичкам надання першої домедичної допомоги  Галина Піскоровська вчила дітей легенево-серцевої реанімації, бинтуванню ран різних типів, послідовність допомоги постраждалому, якщо він раптом знепритомнів і багато іншого.

 

 

 

 

 

 

Словом, на занятті було вичерпано 6-годинну програму Червоного Хреста з надання долікарської допомоги. Це дозволило видати учням підтверджуючі їх знання сертифікати міжнародного зразка. Всього прослухали курс надання першої долікарської допомоги 26 осіб.  

 

 

 

 

 

 

Слушність такої 6-годинної програми очевидна. Адже ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальним медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда.

 

 

 

 

 

 

Вже давно відомо про існування так званої "золотої години", того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу. Саме в такі моменти здоров’я людини, що потрапила в несподіване критичне становище, перебуває між життям і смертю. Пояснюється це тим, що максимальні компенсаторні функції організму людини, при виникненні раптових і серйозних ушкоджень, можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом однієї години. Саме впродовж першої години після настання нещасного випадку надання першої медичної допомоги є найбільш ефективним і дозволяє мінімізувати розвиток небезпечних ускладнень.

 

 

 

 

 

 

У Львівській СШ-21 навчається близько 400 учнів. Старшокласники – волонтери Червоного Хреста, його юні члени. Вони за роки навчання вже можуть кваліфіковано відповідати на питання про діяльність Червоного Хреста, як міжнародного, так і українського, знають про 7 принципів червонохресного руху, бо уже не раз презентували свої творчі роботи та реферати у районних і міських конкурсах.

 

 

 

 

 

 

Первинний осередок Червоного Хреста у школі очолює педагог-організатор Анжела Юріївна Терлецька, а допомагає їй у роботі Галина Дмитрівна Русенко – вчитель фізичного виховання.І щоб осередку краще працювалося, ним регулярно цікавиться і, коли потрібно, допомагає директор школи Валентина Георгіївна Звежинська.

 

 

 

 

 

 

Навчальний рік тільки почався: 11 «а» – перший, де пройшов незвичайний тренінг з надання першої медичної допомоги. Надалі – у всіх класах будуть проведені такі заняття з районною організацією Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Безпека дітей, а також і майбутніх випускників, їх вміння вийти із скрутної життєвої ситуації, – головна турбота  вчителів і вихователів. І в цьому суттєву допомогу може надати Червоний Хрест.

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

Переглядів: 742 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 23:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024